Dao Srbiji 7 miliona evra, a nije je video 70 godina

Mondo 23.03.2019 22:25
Dao Srbiji 7 miliona evra, a nije je video 70 godina


Ovi ljudi su dobili priznanja za to što nesebično pomažu drugima. I za to ne traže ništa zauzvrat. To se zove dobročinstvo. A kažu da je dobročinstvo jedino bogatstvo koje se umnožava deljenjem.Milomir Glavčić, decenijama živi u Kanadi. U decembru je napunio 94 godine, a na njegov rođendan u Kraljevu je otvoreno obdanište "Milomir", čiju je izgradnju on finansirao.

Milomir je do sada Srbiji, odnosno njenim zdravstvenim i obrazovnim ustanovama, poklonio SEDAM MILIONA EVRA. Samo prošle godine oko milion.

On je već drugi put dobitnik "Virtus nagrade", koju Fondacija Trag već 12 godina dodeljuje dobročiniteljima, odnosno za filantropiju.

Gospodin Milomir već 70 godina nije bio u Srbiji, ali je ostao vezan za nju. I to pokazuje nesebičnim deljenjem.  

"Kada sam mu javio da je ponovo dobio ovu nagradu, upitao me je: 'Pa, da li sam je zaslužio?' Onda mi je u šali rekao: 'Znaš šta, raspitaj se kakva će konkurencija biti sledeće godine, pa da znam kome još treba da pomognem", ispričao je njegov prijatelj, novinar "Politike", koji je primio nagradu umesto Milomira (koji je inače, trenutno, na Kubi, odmara).

Trag fondacija već 12 godina dodeljuje nagrade za filantropiju i svake godine bira one koji su se posebno istakli u dobrim delima.

Ove godine pristiglo je čak 80 kandidatura u kategoriji pojedinačnih nagrada za filantropa godine.

Među onima koji su dobili specijalne nagrade su i Mario Milaković koji je pomogao grupi od 23 žena, takozvane "Super bake", koji prave kolače i prodaju ih, potom Filip Filipović koji nesebično pomaže najsiromašnijima u Kuršumliji...

Mario Milaković je prilikom govora ukazao na to da su "Super bake" ostale bez prostora u kojem su do sada pravile kolače, pa je zamolio da im se pomogne da pronađu novi prostor.

Specijalna nagrada za mladog filantropa pripala je Stefanu Nikoliću, koji organizuje događaje pod nazivom "Humanitarna kafa" u Vršcu i Novom Sadu i koji je prikupljeni novac u prethodnoj godini donirao Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka - NURDOR.

Specijalna nagrada za doprinos zadužbinarstvu posthumno je dodeljena Ljubinki Vivčar, koja je svoju imovinu ostavila organizaciji Orka koja se bavi zaštitom životinja, a uručila ju je ambasadoka Australije u Srbiji Rut Stjuart.

Glavnu nagradu za doprinos kompanijama na nacionalnom nivou dobila je Banka Inteza (Banca Intesa) Beograd za edukativne seminare "Rizik? To je ženski posao".

Firmi "Bosis" iz Valjeva pripala je nagrada za malo i srednje preduzeće. Kompanija Filip Moris dobitnik je nagrade za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora, a kompanija CRH (Srbija) d.o.o Popovac nagrade za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje. IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak