Lepša slika javnog prevoza: Vozači u uniformama

Politika 22.03.2019 15:21
Lepša slika javnog prevoza: Vozači u uniformama


Vozači Gradskog saobraćajnog preduzeća 'Beograd' od ponedeljka moraju da nose radna odela. Zbog vremena pojedini šoferi su startovali u majici, drugi nosili košulje sa kravatomVozači najvećeg gradskog prevoznika od juče su za volanom u uniformama, kao što je i najavljeno. Neko u košulji utegnutoj u pojas i sa uredno svezanom kravatom, neko bez kravate, pojedini u majicama kratkih rukava sa kragnom... uglavnom uniforma je bila na većini vozača.

U toku polučasovnog praćenja situacije na okretnicama na Studentskom trgu i Trgu republike i na više stanica u centru, na „slučajnom uzorku” reporter „Politike” utvrdio je da nova pravila o oblačenju prvog dana otkako se ona sprovode nije ispoštovao tek pokoji vozač. Moguće da je reč o onima koji još nisu zadužili odelo, jer oni koji jesu imaju obavezu i da ga nose.

Vozači koji su preuzeli uniformu dobili su dva kompleta – zimski i letnji. Zimski čine jakna, deblje pantalone, košulja, cipele, kravata i kačket. A letnji – jakna, tanke pantalone, za žene suknja, majice kratkih rukava, cipele i kačket.

Ipak, prvog dana, kačketa nije bilo gotovo ni na jednoj glavi vozača. Od svih šofera, čini se, juče su najkompletniji bili oni koji upravljaju trolejbusima. Većina njih na sebi je imala košulje, kravate i pantalone, a poneki i jaknu.

Ako se može suditi na osnovu prvih utisaka, vozačima je kao izbor ostavljeno da li će obući letnju ili zimsku varijantu, majicu ili košulju. Kako god bilo, od juče javni prestonički prevoz za nijansu izgleda lepše i urednije. Pogotovu putnicima koji su imali sreće da se prevezu najnovijim autobusima.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak