Na Ušću otvorena 'kancelarija za odbranu Kalemegdana'

Danas 21.03.2019 12:36
Na Ušću otvorena 'kancelarija za odbranu Kalemegdana'


U znak protesta zbog seče stabala na Kalemegdanu i u parku Ušće, nekoliko desetina građana okupilo se u najvećem beogradskom parku pod parolom '1 od 5 miliona'Predstavnici opštine Stari grad su u prostoru ilegalnog objekta na kalemegdanskom platou otvorili kancelariju za odbranu Kalemegdana kako bi sa tog mesta sprečavali zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da nastavi sa uništavanjem beogradske tvrđave.

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać je u svojstvu građana podneo krivičnu prijavu Prvom osnovnom javnom tužilaštvu protiv odgovornog lica investitora objekta kabinske žičare Kalemegdan – Ušće zbog krivičnog dela građenja bez građevinske dozvole.

„Počeli smo sa 24 časovnim stražama ovde, oni su nažalost isekli jedan deo stabala, a mi ostatak čuvamo. Skinuli smo ogradu objekta koji je nelegalno građen i na osnovu toga smo videli da nije u pitanju rekonstrukcija objekta već izgradnja potpuno novog. Iz tog razloga nećemo im dozvoliti da nastave sa radovima“, izjavio je za portal Danasa predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

Predstavnike opštine Stari grad još uvek niko nije pokušao da spreči iako oni veruju da u jednom trenutku sigurno hoće.

„Ovde je predviđena izgradnja kafane, ali ćemo mi nastaviti da čuvamo ovu lokaciju i nećemo dozvoliti da počnu ni sa izgradnjom kafane niti sa izgradnjom gondole. Sadimo cveće oko ovog nelegalnog objekta, simbolično, kao pokazatelj da mi nešto radimo, a oni ruše ovaj grad i uništavaju duh grada Beograda svojim suludim projektom“, istakao je Bastać.

„Čuvari grada“ će u utorak u najvećem beogradskom parku napraviti izložbu svih rušiteljskih projekata Srpske napredne stranke gde će na panoima prikazati sve što je srušeno u našem gradu.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak