Protest studenata 'Mislim, dakle hapsi me', 6. aprila veliki skup

Radio 021 21.03.2019 12:11
Protest studenata 'Mislim, dakle hapsi me', 6. aprila veliki skup


Studenti Beogradskog univerziteta, koji su u protetsnoj šetnji stigli do zgrade RTS-a, poručili su da traže slobodu medija, kako bi se 'čula njihova reč', jer na to 'imaju pravo'"Omladina jeste Srbija", rekla je Ana Knežević, studentkinja Fizičkog fakulteta, obraćajući se okupljenima ispred ulaza u RTS, koji su skandirali "Hoćemo medije".
 
Ona je kazala da vlast hapsi studente, čak i srednjoškolce, pokazujući time "da svesno pribegava represiji". "Mi smo snaga naroda, sposobni da uvedemo korenite promene, zato nas zastrašuju", rekla je Knežević.
 
Prema njenim rečima, studenti "ne traže, već zahtevaju promene". Ona je poručila vlasti da "prizna da nije sposobna da vodi državu i da zato treba da ode".
 
"Nemate toliko prostora u zatvorima, koliko je slobodomsilećih ljudi", rekla je Knežević, govoreći o vlastima.
 
Studenti su pred zgradom RTS-a skandirali "Nije srpski ćutati" i "RTS-SNS". Skup je završen, uz najavu da planiraju za 6. april, kada se obeležava Dan studenata, veliki protest svih studenata.
 
Kod zgrade je bilo svega nekoliko običnih policajaca u uniformi, a saobraćajna policija je obezbeđivala trasu, kojom su se kretali studenti.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak