Misteriozni dim prekrio Novi Sad

RTS 21.03.2019 11:36
Misteriozni dim prekrio Novi Sad


Nad Novim Sadom jutros se nadvio beli dim neprijatnog mirisa, a u Vatrogasnoj službi su kazali da se još ne zna šta je uzrok.U većem delu Novog Sada vidljiv je dim, ali nije poznato odakle tačno dolazi. Pretpostavlja se da je neko tokom noći ili jutra palio trsku, pa je vetar naneo dim, oborio pritisak i raširio ga nad celim gradom.

Vatrogasci su na terenu i pokušavaju da pronađu mesto odakle dolazi dim, javlja portal 021.

Kako je Tanjugu nezvanično rečeno, pet ekipa vatrogasaca i policije obišli su Novi Sad, sva okolna mesta i ceo potez od sela Stepanovićeva do Kovilja, čak i Frušku goru i nigde nije pronađen izvor požara.

Iz vatrogasno-spasilačke službe pretpostavljaju da je neko tokom noći ili jutra palio trsku, pa je vetar naneo dim, oborio pritisak i raširio ga nad celim gradom.

Mole se građani koji uoče požar da jave vatrogascima na broj 193.

U JP "Čistoća" za 021 je rečeno da ne gori deponija.

Prema podacima automatskih stanica koje u gradu beleže koncentracije štetnih materija u vazduhu, na mernom mestu u Rumenačkoj ulici od osam časova došlo je do znatnog porasta suspednovanih čestica PM10, prašine i sličnog sa 40 na preko 200.

Kako navodi portal 021, to govori da je bar u ovom delu Novog Sada došlo do značajnijeg zagađenja vazduha, jer u uobičajenim uslovima ta cifra maksimalno iznosi 50.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak