Veliki broj izlagača na Novosadskom proleću

Radio 021 20.03.2019 14:10
Veliki broj izlagača na Novosadskom proleću


Manifestacija 'Novosadsko proleće' počinje 21. i trajaće do 23. marta, u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada.Tokom tri dana manifestacije, predstaviće se veliki broj izlagača cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, meda i zdravstveno-bezbedne hrane i starih i umetničkih zanata.
 
Idući u susret velikom jubileju - 30 godina manifestacije, uveli su izmene, a zadržali stari šmek i staru lokaciju - prvi sprat Spensa.
 
Tokom trajanja manifestacije, Pokret gorana će obeležiti datume važne za zaštitu životne sredine: 21. mart - Svetski dan šuma, Dan Pokreta gorana i početak proleća - u saradnji sa JP "Vojvodinašume" i 22. mart - Svetski dan voda - u saradnji sa JVP "Vode Vojvodine".
 
"Ove godine manifestaciju 29. "Novosadsko proleće" ćemo obeležiti kroz stručno i javno predavanje "Biljne invazije i Novi Sad" i kviz za srednjoškolce "Invazija znanja". Cilj predavanja je predstavljanje novih platformi za praćenje invazivnih vrsta koje uključuju i građane i građanke. Pored ovog predavanja, akcenat stavljamo na stručni skup za nastavnike osnovnih škola na aktuelnu temu "Prednosti i izazovi projektne nastave u obrazovanju za održivi razvoj", navode organizatori.
 
Za ljubitelje vojvođanske tradicije, kulture i običaja življenja spremili su različite turističke i gastronomske ponude vojvođanskih salaša, kroz "Salašarski dan" i televizijski serijal "Salaši za Vas". Za 29 godina postojanja manifestacije, organizuju goransku nagradnu igru i podeliće 29 poklona za posetioce manifestacije.  

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak