5 idealnih destinacija za zaljubljene

Cosmopolitan 19.03.2019 19:41
5 idealnih destinacija za zaljubljene


Vodimo vas u šarmantne gradiće koji su idealni da provedete produženi vikend sa svojom voljenom osobom i iznova se zaljubite u njuNećemo vas lagati ako vam kažemo da je svako mesto čarobno, ako ste pored prave osobe. Međutim, neke destinacije imaju posebnu ljubavnu energiju, čarobne zalaske sunca u kojima će, ako verujemo legendama, vaša veza dodatno ojačati. 

Briž, Belgija

Staromodne kuće i bašte prepune cveća, kaldrmisane ulice predstavljaju savršeno mesto za romantični beg udvoje.  Najromantičnija aktivnost ovde je vožnja brodićem, a najpopularniji vid smeštaja su hoteli sa pogledom na kanal. Čitajući ove redove, ponovo ste se zaljubili, zar ne? 

Hint: Simbol Briža je srednjovekovni toranj Belfort smešten u centru grada. Ako se izborite sa stepenicama kojih ukupno ima 366 i popnete se sa svojim dragim na vrh tornja, pred vama će se otvoriti najromantičniji prizor do sada. 

5 idealnih destinacija za zaljubljene

Venecija, Italija

Jedan od najlepših italijanskih gradova je i omiljena destinacija zaljubljenih turista jer ko ne bi želeo da se provoza gondolom u zagrljaju voljene osobe ili popije vino u nekom od restorana sa najlepšim pogledom na svetu. Gradić je kao stvoren za umetnike, romantičare i one koji obožavaju umetnost i istoriju. Prema nekim anketama, Venecija je i jedan od omiljenih izbora za medeni mesec i venčanja.  

Hint: Jedna legenda kaže da ako se nađete ispod Mosta uzdaha u gondoli tačno kada sunce zalazi i u tom trenutku poljubite osobu, bićete sa njom do kraja života. 

5 idealnih destinacija za zaljubljene

Kjoto, Japan

Nekadašnja prestonica Japana spada među najromantičnije svetske destinacije zbog svoje jedinstvene arhitekture i lepote zen bašta. Ukoliko ste prava romantična duša, Kjoto posetite na proleće kada procveta trešnja i ceo gradić je ispunjen pupoljcima i mirisom cveća.

Hint: Turisti tvrde da je Kitano-Tenmangu mesto koje je must see u ovom japanskom bajkovitom mestu. U bašti je posađeno nekoliko stotina drveća šljive, a svakog 25. u mesecu se ispred hrama organizuje ulični market gde svom partneru možete kupiti bonsai drvo ili neku japansku dragocenost.

5 idealnih destinacija za zaljubljene

Kapadokija, Turska

Mesto šarenih balona koji jedre po nebu iznad najneobičnijih stena starih više od 40 miliona godina nešto je što ne biste želeli da propustite. Posebnu draž ovo mesto dobija ako planirate da ga posetite u društvu svog dragog jer ne samo da ćete uživati u neverovatnim prizorima, već ćete upoznati i bogatu istoriju ove drevne azijske regije. 

Hint: Let balonom u Kapadokiji jedan je od najboljih doživljaja, pogotovo ako dočekate zoru ovde. Kako izlazi sunce, tako ovaj krajolik menja boje pa ćete imati osećaj da se nalazite na nekoj drugoj planeti ili nekom naučnofantastičnom filmu.

5 idealnih destinacija za zaljubljene

Lisabon, Portugal

Prestonica fado muzike i dobrih vina jedan je od gradića u koji se turisti vraćaju još zaljubljeniji nego što su otišli. Idealan je za istraživanje bogate istorije kojom se ova destinacija može pohvaliti. Duge šetnje, uživanje u arhitekturi na koju niko ne ostaje ravnodušan, specijaliteti i topla boemska energija čine da ovaj preslatki grad zauvek ostane u srcu turista.

Hint: Ne propustite da se prošetate zagrljeni najstarijim, ali i najromantičnijim delom grada - Alfamom. Stare kućice ukrašene dekorisanim predivnim pločicama i uske uličice koje imaju pogled na reku Težo samo su neki od detalja koji vas čekaju u nezaboravnom Lisabonu.

5 idealnih destinacija za zaljubljeneIzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak