Super trik: Da ne kažete nešto zbog čega ćete zažaliti

Mondo 19.03.2019 19:15
Super trik: Da ne kažete nešto zbog čega ćete zažaliti


Koliko puta vam se desilo da u nastupu besa izgovorite nešto zbog čega se kasnije kajete? Evo korisnog trika koji će vam pomoći da više ne dolazite u takve situacije.Da li vam se nekad desilo da vičete na kolegu zato što je zviždukao neku melodiju koja vam ide na živce dok pokušavate da radite, ili nešto slično? Ako jeste, verovatno se sećate i koliko vam je bilo neprijatno sutra kad je trebalo da se obratite toj osobi drugim povodom… Ali, postoji jednostavan način koji će vas sprečiti da "eksplodirate" u određenim situacijama i kažete stvati zbog kojih ćete kasnije zažaliti.

Postoje tri jednostavna pitanja koja sebi treba da postavite da biste izbegli da izgovorite ili uradite nešto zbog čega biste kasnije mogli da se pokajete.

Svi mi ponekad izgubimo živce u određenim situacijama, to je prosto u ljudskoj prirodi. Ali, način na koji reagujete kad ste nervozni je nešto što je u potpunosti pod vašom kontrolom.

Kad se iznervirate, zapitajte se:

Da li ovo što mislim treba da bude izgovoreno?

Da li sam ja osoba koja treba to da kaže?

Da li sam ja osoba koja ovo treba da kaže upravo u ovom trenutku?

Ova tri pitanja su u stvari mala mentalna vežba koja će vam pomoći da promislite o svojim postupcima i kontrolišete svoje ponašanje.

Na ovaj način, u stresnim situacijama sebi dajete malo vremena da promislite o tome kako se osećate, što će vam omogućiti da na svaki izazov odgovorite smirenije, a samim tim i pametnije nego što biste to učinili kad vas obuzme bes.

Danas ne možete da pobegnete od stresa, ali možete da učite da se bolje nosite sa problemima, a ova vežba je dobar prvi korak u tome.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak