Oporavlja se: Monstruozno pretučena devojka izašla iz bolnice

Blic 19.03.2019 17:55
Oporavlja se: Monstruozno pretučena devojka izašla iz bolnice


Lekari Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici odlučili su da danas otpuste na kućno lečenje Ivanu Filipoviću, potvrdio je njen rođeni brat Ivan. Radosnu vest mu je sestra javila telefonomIvana Filipović (22), koju je prošle nedelje dečko Đorđe Lacković (24), brutalno pretukao i nad njom se satima monstruozno iživljavao u iznajmljenom stanu u Novom Sadu, danas je izašla iz bolnice, saznaje "Blic".

Kako saznajemo nesrećna devojka je, nakon nekoliko dana lečenja na odeljenju Insituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, danas otpuštena na kućno lečenje.

Filipovićeva je trebalo juče da izađe iz bolnice, međutim ostala je dan duže zbog kontrolnih snimanja, a danas je njen doktor odlučio da može svoje lečenje i oporavak da nastavi kod kuće.

- Ivana je dobro. Otpuštena je iz bolnice i dobro se oseća. Pošto će i narednih dana morati na kontrole, ona je odlučila da ostane u Novom Sadu. Za nas je nabitnije da se ona dobro oseća - kaže brat Ivan.

Ivanin brat kaže da se čuo sa sestrom i da su joj juče u poseti bile i drugarice.

- Juče su je posetile drugarice, ona se dobro oseća sad. Smeje se i vesela je - rekao je Ivanin brat za "Blic".

Ivana je zverski pretučena i mučena u utorak u stanu u Novom Sadu u kom je živela sa dečkom Đorđem Lackovićem.

Pomahnitali Đorđe se nad nesrećnom devojkom iživljavao satima, motkom joj izlomio rebra, sekao je nožem po licu i butinama, bacio je na radijator i pekao joj ruke peglom.

Đorđe Lacković Ivanu je tukao, pekao peglom, sekao nožem 
Đorđe Lacković Ivanu je tukao, pekao peglom, sekao nožem

Pomahnitali Đorđe je istog dana uhapšen, a zatim je izveden pred tužioca u Osnovnom sudu u Novom Sadu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

- Kazao je da mu je zbog ljubomore pao mrak na oči. Priznao je da ju je dugo tukao, ali da nije ni bio svestan kolko je daleko otišao u tome - kaže izvor blizak istrazi.

Takođe je dodao da je torturu i zverski napad nad nesrećnom devojkom započeo oko 11.30h, a Ivana je drugaricu pozvala u pomoć oko 15 sati kada je Lacković izašao iz stana kako bi se vratio na posao da bi odvezao kombi. Na vratima joj je rekao da će se "vratiti da nastavi gde je stao".

Nesrećna devojka jedva je smogla snage da pozove drugaricu koja je odmah došla u njen stan. Kako je devojka ispričala Ivanu je zatekla kako nepomično leži u krevetu, krvava i modra. Presvukla ju je i odmah odvezla u bolnicu. Dok su čekale na snimanje, Lacković je došao ispred bolnice, vikao na Ivaninu drugaricu što ju je dovela u bolnicu. Policija je tu presrela Lackovića koji je na pitanje da li je pretukao svoju devojku, rekao da nije, da je sad došao sa posla. Međutim, na saslušanju je priznao šta je uradio, ali je rekao da "nije mislio da ju je baš toliko pretukao".

Kako je "Blic" nakon toga pisao, Lacković je i ranije nasrtao na svoju devojku. Ivanini prijatleji ispričali su da je on jako ljubomoran mladić i da joj je branio svašta, kao i da je redovno šamarao svoju devojku koja ga je štitila i iz straha nije prijavljivala policiji.

Lacković je, kada je obavešten da je Ivana u bolnici zbog batina i teških povreda koje joj je naneo, pozvao njenog rođenog brata i molio ga da "umiri sestru" i da u sve "ne mešaju policiju".

Lackoviću je nakon hapšenja određen pritvor do 30 dana.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak