Pogledajte šminkanje Brankove ulice - 11 lepotica čeka u redu

B92 19.03.2019 16:31
Pogledajte šminkanje Brankove ulice - 11 lepotica čeka u redu


Radovi na uređenju gradskih fasada nastavljaju se u Brankovoj ulici, a ugovorom je obuhvaćen niz od jedanaest objekata na parnoj strani ulice.Rekonstrukcija fasada u Brankovoj ulici najavljena je još 2017. godine, međutim tender je propao dva puta, što je produžilo procedure i odložilo početak radova. Izvođač je dobijen iz trećeg pokušaja sredinom 2018. godine, a ugovor je dodeljen konzorcijumu “Decoform” i “Arhi-Pro” iz Beograda.

Prošle nedelje konačno su počeli pripremni radovi i postavljanje skela, a rok za završetak radova je 90 dana od uvođenja izvođača u posao. U okviru radova, pored obnove fasada, biće izvedena i tehnička zaštita - bravarski i stolarski radovi, kao i popravka krovova i hidroizolacije, piše Beobuild.

Zgrade u Brankovoj ulici su kulturno dobro u okviru kulturno-istorijske celine, a većina objekata potiče iz predratnog perioda. Rekonstruisani će biti gotovo svi objekti na desnoj strani ulice, osim dve poslovne zgrade bliže mostu. Konkretno biće obuhvaćene zgrade na sledećim brojevima: Brankova br. 8, Brankova br. 10, Brankova br. 12, Brankova br. 14, Brankova br. 16, Brankova br. 18, Brankova br. 20, Brankova br. 22, Brankova br. 24, Brankova br. 26 i Brankova br. 32.

Pogledajte šminkanje Brankove ulice - 11 lepotica čeka u redu

Ukupna vrednost radova na ovih jedanaest objekata iznosi 42,7 miliona dinara sa PDV-om.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak