SZS čeka odgovor nadležnih

RTS 18.03.2019 12:21
SZS čeka odgovor nadležnih


Opozicioni Savez za Srbiju zatražio je da budu pušteni svi privedeni zbog protesta, koje, kako ističu, smatraju političkim zatvorenicima. SZS je dao rok vlastima za njihovo oslobađanje do 15 časova.SzS u saopštenju tvrdi da je uhapšenima bez osnova dosuđeno 30 dana pritvora. Najavljeno je i da će u 15 sati lideri SZS održati konferenciju za novinare.

Tokom jučerašnjeg dana, demonstranti i lederi dela opozicije najpre su se okupili u parku ispred Predsedništva tokom obraćanja predsednika aleksandra Vučića. Zatim su krenuli u protestnu šetnju do zgrade policije u Bulevaru Despota Setfana zahtevajući oslobađanje privedenih zbog upada u zgradu RTS-a.

MUP je juče saopštio da je grupa demonstranta predvođena liderom Dveri Boškom Obradovićem uletela u kordon Žandarmerije na uglu ulica Kneza Miloša i Srpskih vladara.

Jutros je direktor policije Vladimir Rebić rekao da je policija u prethodna dva dana privela 18 osoba u vezi sa protestima i upadom u zgradu RTS-a.

Tri osobe su zadržane zbog sumnje da su nasilno ušle u RTS, pretile motornom testerom, razbile staklo i bezobzirno se ponašale prema zaposlenima u javnom servisu i policijskim službenicima, rekao je  Rebić. Prema njegovim rečima, šestorica policajaca zadobila su telesne povrede.

Povodom zahteva "da se oslobode deca" rekao je da zakon Srbije podrazumeva da su deca osobe mlađe od 14 godina, a da je veći broj privedenih stariji od 20 godina, a neki su i četrdesetogodišnjaci.

Na pitanje koji je odgovor policije na ultimatum Boška Obradovića da svi privedeni nakon upada u RTS budu pušteni do danas u 15 časova, Rebić je rekao da je Srbija pravna država, i da se zna koji organ šta radi.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak