Napad u Holandiji: Pucnjava u tramvaju, ima ranjenih

Mondo 18.03.2019 13:32
Napad u Holandiji: Pucnjava u tramvaju, ima ranjenih


Više napadača otvorilo je vatru u holandskom gradu Utrehtu. Ranjeno nekoliko osoba, policija istražuje mogućnost terorističkog napada!Pucnjava se dogodila u 10.45 časova (po srednjeevropskom vremenu), a na licu mesta nalazi se veliki broj policijskih službenika, kao i kola hitne pomoći. Taj kraj ovog holandskog grada je blokiran.

Policija Utrehta objavila je na Twitteru da se pucnjava dogodila nešto pre 11 časova,  i da je unutar tramvaja ranjeno nekoliko osoba. Prvobitno je objavljeno da su napadači vatru otvorili unutar vozila, ali holandski mediji sada prenose da je pucano iz automobila, i da su ranjeni i prolaznici na ulici.

Policija istražuje mogućnost da je u pitanju teroristički napad!

Lokalna televizija objavila je da je moguće da se istovremeno u gradu dogodilo više napada, ali za sada nema informacija o tome gde su se tačno odigrale niti ima li ranjenih.

Taj deo grada nadleću i helikopteri, a mediji javljaju da su na licu mesta i antiterorističke jedinice. Školama u Utrehtu javljeno je da zaključaju vrata i ne puštaju decu napolje.

Tramvaj trenutno stoji na ulici, a incident se odigrao u blizini nekadašnje bolnice. Prema nezvaničnim informacijama, policija traga za crvenim automobilom marke "seat" kojim su napadači pobegli. 

Očevidac Džimi de Koster rekao je za lokalnu televiziju da je video okrvavljenu ženu koja leži i viče da "ništa nije uradila", i četvoricu muškaraca koji pokušavaju da je odvuku.

"Nastao je opšti haos, a oni su se razbežali. Dvojica su otišla u pravcu stare bolnice, a treći ka tržnom centru," rekao je on, i dodao da nije video u kom pravcu je otišao četvrti muškarac.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak