Đilas: Nije bio plan da se uđe u RTS, građani tražili da se mediji oslobode

Danas 17.03.2019 12:27
Đilas: Nije bio plan da se uđe u RTS, građani tražili da se mediji oslobode


Jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas izjavio je danas da nije postojao plan da se uđe u zgradu RTS sinoć tokom demonstracija i istakao da niko nije pretio novinarima RTS-a, već da je samo traženo od dežurnog urednika gostovanje u TV Dnevniku.Đilas je za N1 rekao da su to zahtevi koje okupljeni na protestu „Jedan od pet miliona“ traže već nekoliko meseci – slobodne izbore, slobodne medije i da prestane agresija i mržnja prema onima koji drugačije misle.

On je kazao da nije bilo incidenata na sinoćnjim demonstracijama, ni materijalne štete osim razbijenog stakla na ulaznim vratima.

„Niko nikom nije pretio, sve je bilo na pristojnom i civilizavanom nivou“, rekao je Đilas i istakao da lideri Saveza za Srbiju nisu nikada pozivali na nasilne metode.

On je, međutim, napomenuo da je policija prelazila svoja ovlašćenja i da je tukla demonstrante, da su neki od njih završili u Urgentnom centru.

Đilas je kazao da će direktor RTS-a Dragan Bujošević morati krivično da odgovara „jer je RTS isti kao Pink“ i što obmanjuje javnost i naveo da je sinoćno obraćanje i ponašanje Bujoševića „kukavičko“.

„Mi godinama nemamo mogućnost da se čuje na državnoj televiziji ili televiziji sa nacionalnom frekvencijom čuje drugačiji glas“, kazao je Đilas dodao da je Bujošević poručio da demonstranti neće dobiti ni tri minuta i da ne da RTS.

Povodom protesta zakazanog za danas u podne u vreme obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Đilas je rekao da ne očekuje incidente, već da očekuje da građani dođu i iznesu svoj stav o Vučiću i onome što on radi.

Đilas je rekao i da Vučić drži stohiljaditu konferenciju za novinare na kojoj će opet da kaže šta misli.

Samostalna poslanica Mariniak Tepić rekla je za N1 da je Bujošević „propustio priliku“ sinoć da u narednom periodu „mirno spava“.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak