Vučić: Nikad više progon Srba

RTV 17.03.2019 00:42
Vučić: Nikad više progon Srba


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, uoči 15-godišnjice pogroma nad Srbima na KiM, da Beograd tako nešto više nikada neće dozvolit"Danas, uoči 17. marta kažem vam da nikada nećemo više dozvoliti da se ponovi 17. mart 2004. godine, kada su rušili krstove, crkve, manastire, progonili naše ljude. Nećemo nikada više dozvoliti da progone Srbe", poručio je Vučić na centralnom skupu u Boru u okviru posete istoimenom okrugu.

Ponovio je da je, uz demografiju, Kosovo i Metohija pitanje kojega najviše brine, jer u Prištini "imamo posla sa neodgovornim ljudima, koji su zamislili da mogu da rade protiv Srbije šta hoće, da Srbija pogne glavu, a mi da vičemo kako nam je lepo".

"Nismo spremni na to!", poručuje Vučić.

Srbija je, kaže, spremna na kompromise i razgovore.

"Nikada nećemo prihvatiti da unize Srbiju, da uzmu sve, da Srbija ne dobije ništa, da Srbima čine sve, a da se pravimo da to ne vidimo, kao što je rukovodstvo radilo do 2012. godine", istakao je on.

Vučić je rekao da će Srbija tražiti očuvanje mira, stabilnosti, da će se boriti za svoj narod, da čuva svoje interese, ali da to što smo racionalni ne znači i da smo slabi.

"Mi svoju snagu ne želimo da pokazujemo, ali ćemo umeti da zaštitimo naš narod. Poručio bih Srbima na KiM da se osećaju bezbedno od Leposavića do Štrpca. Gde god da pokušaju da izvrše pogrom imaćemo dovoljno snage da naš narod zaštitimo i sačuvamo", naglasio je on.

Vučić se osvrnuo i na jučerašnji "stravičan pokolj" na Novom Zelandu, primetivši da su komšije iz regiona jedva dočekale da optužuju Srbe.

"Jedva su čekali, bez imalo odgovornosti, na različite načine prebacujući sve na Srbe, da od Srbije naprave metu. Ima naših ljudi koji su činili loše, ali car Lazar i Miloš Obilić nisu bili huligani i ubice, to su bili borci za slobodu, koji su branili svoju otadžbinu. Nemojte njih da poredite sa ludacima i psihopatama", rekao je on.

Kako kaže, reakcije iz regiona su pokazale koliko "dobro" nam žele iz okoline.

"Mi vama želimo sve najbolje i nikada nećemo da prizivamo nesreću vama i vašem stanovništvu. Ali isto tako poručujem zemljama u regionu ma koliko da se nadali slaboj Srbiji, a neki od vas žele malu i neuspešnu Srbiju, moj odgovor je Srbija će biti uspešnija, snažnija, ekonomski jača i bogatija", naglasio je on.

To ne može niko da spreči, pa čak ni ovakvom prljavom propagandom kojom smo suočeni proteklih dana, zaključio je on.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak