Da li je novi Galaxy S10 stvarno za desetku

Blic 13.03.2019 23:45
Da li je novi Galaxy S10 stvarno za desetku


Dok se puno priča o savitljivim telefonima i 5G mreži, mnogo realnije je da će se potrošači okrenuti modelima poput tek predstavljene Samsung Galaxy S10 serije.Očekivano, Samsung je godinu započeo velikom premijerom. Obično, njihova S serija imala je dva modela, a ovog puta su odlučili da predstave čak četiri telefona. Jedan od njih je podržava 5G mrežu i tek kasnije dolazi na tržište, ali su tu S10, S10 Plus i najjeftiniji od sva tri telefona Galaxy S10e.I sam pogleda na uređaje dovoljan je da potvrdi da su opet pred nama kvalitetni uređaji od najboljeg materijala sa modernim dizajnom i premijum novotarijama. Ispod lepe površine nalaze se odlične specifikacije koje će se tek pokazati jer telefon koji je predstavljen i u Srbiji već od 8. marta može da se kupi.

Galaxy S10
Galaxy S10

Nova S serija ima prvi dinamični AMOLED ekran na svetu ujedno i prvi je pametni telefon sa HDR10+ sertifikatom koji omogućava kvalitetnije gledanje video zapisa (za sada sadržaj za to pruža samo Amayon Go). Novitet je i to što je senzor za otisak prsta prebačen sa zadnje na prednju stranu telefona i sada je smešten ispod samog displeja. Uz to i displej je pretrpeo promene. U sklopu onog što u Samsungu nazivaju Infinity-O-Display umesto uobičajenog useka prednje kamere su smeštene u “rupu” kako bi se maksimalno iskoristila površina ekrana.

Galaxy S10+ 
Galaxy S10+

Najmanji od sva četiri modela je S10e. Ima 5,8 inča, kamera je dualna i to kao kombinacija širokougaonog sočiva 12 MP i ultraširokog sočiva 16 MP. Memorija je kombinacija 6 GB/8 GB RAM uz opciju interne memorije 128 GB/256 GB uz dodatak MicroSD slot (do 512 GB). Sve je ispraćeno baterijom od 3.100 mAh sa brzim punjenjem a cena je 94,999 dinara.

Galaxy Fold je prvi savitljivi Samsungov telefona a uskoro bi moglo da se pojavae još dva modela po istom principu koji bi, kako tvrde strani mediji, imali potpuno drugačiji dizajn.Jedan od njih bi trebalo da se savija na spolja.

Galaxy S10 je manje-više standardni telefon koji nudi sve novitete iz ove serije. Ima ekran od 6,1 inča, kao i trostruku kameru sa Dual OIS koja se sastoji od sočiva od 12 MP, širokougaonog sočiva od 12 MP Dual Pixel i ultraširokog sočiva sa 16 MP koji daje vidno polje od 123 stepeni. Isti set kamera ima i najjači model Galaxy S10+ o kom više možete pročitati i na blogu DigitAlA.rs

Nova S10 serija ima opciju da slži i kao punjač drugim uređajima 
Nova S10 serija ima opciju da slži i kao punjač drugim uređajima

Razlika je u tome što ovaj model (ima 6,4 inča) ima i dualnu prednju kameru, jedini od sva tri telefona. Ima i bateriju od 4.100 mAh, kao i opciju da puni i druge telefone i kompatibilne nosive uređaje. Uz to dolazi u dve varijante, sa 8 GB ili 12 GB RAM, a memorija je ili 128 GB, 512 GB ili čak terabajt memorije. Početna cena ovog modela kod nas je 124,999 dinara.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak