Šta vaš izbor telefona govori o vama?

Novosti 13.03.2019 22:59
Šta vaš izbor telefona govori o vama?


Ponekad ne znamo da objasnimo čime nas je neko zaveo. Ali smo zavedeni. Očarani i razoružaniPONEKAD ne znamo da objasnimo čime nas je neko zaveo. Ali smo zavedeni. Očarani i razoružani. Jedino što umemo je da tu očaranost pripišemo harizmi, ne razmišljajući šta se iza nje krije. E pa, ona ima nekoliko glavnih, prepoznatljivih sastojaka - tvrdi Ronald Riđo, profesor psihologije na Koledžu "Klermont Mekena".

- Harizmu čine ekspresivnost, talenat za spontano učestvovanje u razgovoru i lako izražavanje osećanja, kontrola, sposobnost da se suptilno uklopite u neko društvo, osetljivost, dar da slušate i shvatate druge ljude - objašnjava naučnik. - Ona proističe iz načina na koji komunicirate, koliko uspevate da "uhvatite" emocije drugih dok ih i sami izražavate.

Harizmatična osoba nije kao druge. Jer kada ona započne komunikaciju, njen autonomni nervni sistem postaje nadražen. Sva pažnja joj je usmerena na sagovornika, energija pršti na sve strane, počinje da priča brzo, nadahnuto, bez zamuckivanja.

 Depositphotos

- A razgovor bez pauze je najharizmatičniji, jer pokazuje da je osoba samouverena i da ima čvrste ideje - kaže Riđo. 

Harizma jednostavno isijava na sve strane. Ona se manifestuje simpatičnim gestovima, klimanjem glave dok druga osoba govori, gledanjem u oči i razmenjivanjem osmeha.

- Harizmatična osoba pokazuje saosećajnost, a to svima prija. Ona je autentična i ne može da se uči niti kopira. Jednostavno postoji kao neodvojivi deo nečije ličnosti - objašnjava naučnik.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak