Grčka ostrva: Raj počinje na slovo S

Novosti 12.03.2019 17:59
Grčka ostrva: Raj počinje na slovo S


Pet grčkih ostrva koja su malo poznata srpskim turistima idealna su za miran odmor gostiju koji žele da izbegnu masovni turizam. Do većine je moguće stići avio-aranžmanima iz BeogradaPET prelepih i manje poznatih grčkih ostrva idealna su mesta za miran odmor turista koji žele da izbegnu masovni turizam.

Egejsko more zapljuskuje obale mnogih lepih ostrva, poput popularnog Skijatosa, mondenskog Mikonosa ili čuvenog Santorinija, ali je odmor na njima skup i veliki broj turista stvara gužve na plažama. Pet ostrva čija imena počinju na slovo “S” prava su mesta za sladokusce, koji cene grčki način života i čiste plaže. Do većine ovih ostrva moguće je stići i grupnim aranžmanima avionom iz Beograda.

Skopelos

Prekrasne plaže su odlika ovog ostrva, a Stafilos, Panormos, Milija i Kastoni su samo neki od zelenih rajeva na kojima naši turisti mogu da uživaju. Skopelos je poznat kao grad bakalnica i zanatlija, ali i kao lokacija na kojoj je snimljen film “Mama mija”. Ovo mirno ostrvo ima 360 crkava, guste borove šume i nestvarno plavo more.

Siros

Na jugu Egeja, u srcu Kiklada, nalazi se Siros, prema mišljenju mnogih najelegantnije grčko ostrvo. Nalazi se na pola puta između Atine i Mikonosa. Mešavina Venecije i Vizantije, i plavo Egejsko more, stvorili su raj na ovom ostrvu. Na Sirosu je rođena moderna Grčka i tu se nalazi najstarije pozorište, a kada se tome dodaju prelepe plaže i ukusan ratluk, to je dovoljan razlog da se letuje na tom bajkovitom mestu.

Grčka ostrva: Raj počinje na slovo S

Sifnos

Srebro, masline i poezija, tri su odlike ostrva Sifnos. Ovo ostrvce blizu čuvenog Milosa pravi je biser Kiklada. Faros, Kastro i Platis Galos su tri najpoznatije plaže, a svima su zajednički čista voda i mir. Naime, na ovom ostrvu nikada nema gužve, čak ni u gradićima Apolonija i Artemonas (Apolon i Artemida su bili brat i sestra). Stari glavni grad je Kastro, u kojem se danas može videti venecijanska tvrđava, a ostrvo ima 365 crkvica.

Grčka ostrva: Raj počinje na slovo S

Samos

Prepun zelenila i prelepih netaknutih plaža, Samos je nadaleko poznat po vinu (koje za pričest koriste sve pravoslavne crkve u Grčkoj), matematičaru Pitagori, koji je ovde rođen, i boginji Heri, koja se na ovom ostrvu venčala sa Zevsom. Ovo je najveće ostrvo severnog Egeja i blizu je turske obale, gde je moguće otići na izlet.

Grčka ostrva: Raj počinje na slovo S

Simi

Jedno od najudaljenijih grčkih ostrva pripada grupi Dodekaneza, a čuveno je po sunđerima. Udaljeno je 45 minuta vožnje od Rodosa i idealno za ljubitelje mira i tišine. Plaže su čiste, a stari grad izuzetno zanimljiv. Čine ga gornji i donji deo, a najpoznatija građevina je Sat, iz 1890. godine, koji je izgradila porodica Petrides po ugledu na Big Ben. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak