Omladinski kreativni centar podstiče rad i usavršavanje

RTV 12.03.2019 16:12
Omladinski kreativni centar podstiče rad i usavršavanje


Da Novi Sad zasluženo nosi titulu Omladinske prestonice Evrope pokazuje i naredna priča. Naime, grupa mladih samostalno je osnovala i uredila prostor Omladinskog kreativnog centra, koji je zvanično otvoren u februaru. Njihova ideja je da taj jedinstveni prostor koriste oni koji žele da se usavršavaju, napreduju i zabave''Mi pokušavamo da skrenemo pažnju na neke plemenite stvari, na lepe i moralne stvari, kao što je pokazivanje pažnje za 8. mart, radionice javnih govora, liderstva, radionice o radionicama. Sve se zasniva na kulturi'', rekao je Luka Stanković, Omladinski kreativni centar.

Koncept kreativnog centra zamišljen je tako da članovi koji plaćaju članarinu mogu da prisustvuju radionicama, da ih organizuju, da koriste prostor i tehnologiju koja im je na raspolaganju, a sve u cilju ličnog i unapređenja mladih u Novom Sadu i okolini.

''Imamo jedan radni prostor, jednu salu za sastanke i kantinu koji su namenjeni za realizaciju tih ideja, a oni sad počinju da budu aktivni i da se koriste od strane mladih. Takođe u skroz donjem nivou imamo i studio za audio, video i foto studio za snimanje tih sadržaja.

Kroz Omladinski kulturni centar za godinu dana prošlo je oko hiljadu mladih. Osim što prostor podstiče rad i usavršavanje, odlično je mesto za sticanje prijateljstva.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak