Počeo 'Teatar na raskršću'

RTV 12.03.2019 16:04
Počeo 'Teatar na raskršću'


Prvi pozorišni festival “Teatar na raskršću” počeo je sinoć u Narodnom pozorištu u Nišu, premijernim izvođenjem komada "Putujuće pozorište Šopalović" Ljubomira Simovića u režiji Tatjane Mandić Rigonat.Do 19. marta biće prikazano osam takmičarkih i jedna gostujuća predstava iz Grčke, Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

"Teatar na raskršću" je festival drame i pozorišta balkanskog kulturnog prostora u organizaciji Narodnog pozorišta Niš i takmičarskog je karaktera.

Festival je otvoren 11. marta, na Dan Narodnog pozorišta Niš kada je promovisana i monografija "Misija dostojna poštovanja" autora Slobodna Krstića, koja prti rad niškog pozorišta u turbulentnom period od 1987 do 2017, godine.

Pored osam takmičarskih predstava iz zemlje i regiona i predstave u čast nagrađenih, čije su premijere odigrane u kalendarskoj godini koja prethodi festivalu, organizovan je i niz pratećih programa: okrugli sto kritike, tribina "Teatar na raskršću"  kao i promocije knjiga i pozorišnih časopisa.

Na festivalu će biti dodeljene nagrade za: najbolju predstavu, režiju, četiri glumačke nagrade, za kostimografsko i scenografsko ostvarenje, za originalnu scensku muziku, za scenski pokret, kao i specijalna nagrada festivala.

Tagovi   

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak