'Kar gou' podneo krivičnu prijavu protiv ministarke Mihajlović

Politika 12.03.2019 15:52
'Kar gou' podneo krivičnu prijavu protiv ministarke Mihajlović


Kompanija 'Kar gou' podnela je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović zbog, kako se tvrdi, zloupotrebe službenog položaja.U prijavi je navedeno da je Mihajlović „u decembru 2018. van svojih ovlašćenja izdala nalog zaposlenima u Gradskoj upravi grada Beograda, Sekretarijatu za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Beograda i Sektoru za saobraćajni inspekcijski nadzor, da se saradnicima privrednog društva „Kar gou” i licima koja sarađuju sa njima, plene vozila”, navodi „Kar gou” u saopštenju, prenosi Tanjug.

Krivična prijava je, kako se dodaje, podneta i protiv saobraćajnog inspektora Dragana Markovića i više N.N. lica koja su 12. decembra nezakonito oduzela putničko vozilo od saradnika privrednog društva „Kar gou” Jovana Šarovića.

Prema saopštenju, „Kar gou”  je kao dokaz priložio ce-de razgovora na kojem se, kako se navodi, čuje da komunalni policajci govore da „vozilo oduzimaju po nalogu ministarke saobraćaja, da su u pitanju viši interese i da je on samo koleteralna šteta”.

U krivičnoj prijavi je navedeno da Mihajlovićeva nije uzela u obzir da su u decembru privredno društvo „Kar gou”  i njegovi partneri poslovali po zakonu, jer je ostavljen rok od tri meseca da se oni prilagode novim propisima Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji je donet 29. oktobra prošle godine.

Ministarstvo: „Kar gou” posluje mimo zakona

Podnošenje krivične prijave protiv potpredsednice Vlade i ministarke Zorane Mihajlović još jedan je pokušaj kompanije „Kar gou” da skrene pažnju sa činjenice da posluje suprotno važećem Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, poručuju iz kabineta ministarke, prenosi Tanjug.

U saopštenju podsećaju da vlasnici kompanije znaju da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i potpredsednica Vlade ne mogu da komanduju ili da izdaju naloge organima gradske uprave Beograda, kao što „dobro znaju da posluju na nelegalan način, kršeći važeće zakone”.

„Jedini cilj ovakvih poteza, kao i neprekidne medijske kampanje protiv Ministarstva, jeste da ova kompanija nastavi da krši zakon i da nastavi da se bavi prevozom putnika suprotno Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju”, navode u saopštenju te poručuju da dok taj zakon bude na snazi primenjivaće se i „to se ne može sprečiti nikakvim marketinškim trikovima, niti će iko biti zastrašen krivičnim prijavama koje podnose oni kojima ne odgovara da se zakoni poštuju”.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak