Jutkilend

Politika, Aleksandar Apostolovski 11.03.2019 15:11
Jutkilend


Nasledivši lingvističke egzibicije svog nekadašnjeg šefa Velje Ilića, koji je u politički govor uveo pojam „kraduckanje”, Milutin Jeličić Jutka je srpski jezik obogatio rečima poput „ljubkanje” i „volkanje”. A zapravo je lokalni bos, koristeći svoju političku moć, hteo da pipka svoje saradnice.Osim što ih je seksualno uznemiravao slanjem lascivnih poruka, mahom nepismenih, dugogodišnji predsednik opštine Brus, koji je „preletkao” iz Nove Srbije u SNS, postao je foto-robot bahatog šerifa koji apsolutistički vlada svojom teritorijom, bez ikakvog straha i obzira od suda javnosti. Međutim, javnost mu je presudila pre odluke suda, pa je ipak podneo ostavku.

Da li se Jutka ipak nada da će sud presuditi da je nevin kao Trnova Ružica, predstavljajući se da je zapravo žrtva? On se vadio da je Marija Lukić, jedina žena koja se ohrabrila da ga prijavi, uzimala njegov telefon i, po toj teoriji, slala poruke sama sebi. Teza je naučnofantastična, kao što je i žitije formalnog gospodara Jutklilenda, zadnja pošta Brus. Ostale žene koje su tvrdile da dobijaju slične poruke za „volkanje” odustale su od gonjenja Jutke, plašeći se da u maloj sredini ne postanu njegov plen, ali i lovina lokalnih moćnika koji upravljaju javnim resursima i radnim mestima.

Naprednjaci su ga preuzeli od Velje 2017. godine. Jutka ne mari previše za lojalnost i ideologiju, već shvata da jedina istinska moć potiče ako se greje uz vatru vlasti, pa kada je gazda Nove Srbije napustio vladajuću koaliciju, Jutka je napustio njega. Time je dokazao da je ostao veran sebi. To je srpska jednačina opstanka na vlasti onih koji veruju da su toliko svemoćni, pa da mogu, kako se osnovano sumnja, da isključe struju i tako ugase kablovsku televiziju, kako građani ne bi gledali ispovest gospođe Lukić na Televiziji Prva. Na televiziji se, umesto Jutkine sekretarice, pojavio sneg, mada u podnožju Kopaonika nije bilo padavina. Nije ni čudo što su se građani osetili nasankanim.

Umeo je vladar Jutkilenda i da na mnogo suptilniji način spreči da njegovi podanici čitaju novine na kojima se nalazio na naslovnicama, tako što bi njegovi poverljivi ljudi ustajali zorom ranom i kupovali sve primerke. Ali strujna cenzorska diverzija je krivično delo, kao i polno uznemiravanje žena, pa se Jutka dosetio da optužbe protiv njega predstavi kao napade na Aleksandra Vučića.

„Volkao” bi Jutka zaštitu šefa države i lidera SNS-a, ali je u međuvremenu umeo da prisustvuje i tribinama opozicije, pa su ga tabloidi snimili na jednoj, koju je organizovao Vuk Jeremić. Šta li je Jutka na ovo rekao Vučiću? Možda da je otišao da „špijunka”?


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak