Vesić: Đinđić bi danas bio s Vučićem

Mondo 11.03.2019 16:32
Vesić: Đinđić bi danas bio s Vučićem


Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) i bivši visoki funkcioner Demokratske stranke (DS) Goran Vesić izjavio je da bi ubijeni premijer Srbije Zoran Đinđić danas bio s predsednikom Aleksandrom Vučićem."Đinđić bi bio danas bio na onoj strani gde se rešavaju problemi i sprovodi ono o čemu je sanjao. Kratko i jasno, bio bi s Vučićem. Na onoj strani koja pregovara o članstvu Srbije u Evropskoj uniji, na strani koja sprovodi ekonomske i društvne reforme, sa onima koji se bore za svaku stranu investiciju, za nova radna mesta i zbog kojih je Srbija ponovo poštovana u međunarodnoj zajednici", rekao je Vesić u intervjuu za današnji "Kurir".

Prema njegovim rečima, Đinđić bi bio "sa onim ko je hrabro otvorio pitanje Kosova i Metohije, poput njega 2002. godine, znajući da svako čekanje znači dalje iseljavanje Srba".

Bio bi "sa onim ko danas prolazi kroz istu satanizaciju kroz koju je on prošao. O kome isti oni koji su napadali Đinđića, nevladine organizacije, samoproglašeni eksperti i "nezavisni" mediji, danas pričaju iste laži o kriminalu i poslovima, koga danas isti oni nacionalisti proglašavaju izdajnikom. Ono što danas u Srbiji rade Predsednik Republike i Vlada je ono što je Đinđić započeo na početku ovog milenijuma. Zato bi bio tu", rekao je Vesić.

Uoči godišnjice ubistva Đinđića, 12. marta 2003, Vesić ističe da premijer i lider DS, čiji je tada bio blizak saradnik, "danas, šesnaest godina posle ubistva nije zaboravlen, Srbija je na putu koji je on započeo a država mu podiže spomenik na predlog Predsednika Republike".

"Pobedio je. Tu pobedu je platio životom ali nisam siguran da ne bi prihvatio tu cenu samo da se njegov san ostvari. Jer, govorio je da čovek živi dok postoji sećanje na njega i njegovo delo", rekao je Vesić.

On je, takođe, podsetio kako je Srbija izgledala kada je Đinđić ubijen - "tragično podeljena oko svakog pitanja ma koliko bilo važno za državu i narod, bez obzira da li je to Kosovo i Metohija, Evropska unija, reforme društva ili modernizacija, i koliko je laži o njemu izgovoreno.

"Koliko su laži izgovorile nevladine organizacije, samoproglašeni eksperti i "nezavisni" mediji samo zato što im nije dozvoljavao da vode državu? Nazivali su ga kriminalcem, lagali o njemu da je vlasnik fabrika i restorana, a usta su im bila puna Evropske unije i reformi", rekao je Vesić.

On je posebno istakao na šta je sve ono doživeo ubijeni premijer kada je 2002. godine zatražio da se odmah i konačno reši pitanje Kosova i Metohije - u zemljama koje su sponzori samoproglašene kosovske nezavisnosti bio je optuživan da je srpski nacionalista, a u zemlji od strane nacionalista da hoće da "proda" Kosovo.

Vesić je ocenio da je "takva Srbija, podeljena i bez institucija, bila idealna pozornica da se pojavi grupa ubica u uniformi koji su bili podstaknuti da rešenje za sve probleme vide u ubistvu premijera", i istakao da on nikada ne bi bio s ljudima koji danas vode srpsku opoziciju.

"Nikada ne bi bio sa ljudima koje predvodi Sergej Trifunović, najbolji Legijin drug koji je ubio srpskog premijera. Ili na protestima koje finansira Dragan Đilas protiv koga je 2001. godine podnosio krivičnu prijavu i sa kojim je odbio da sedi za istim stolom u Pragu.. Ili da šeta zajedno sa Vukom Jeremićem, koga je kao stažistu izbacio iz Vlade jer je nosio zapisnike po ambasadama. Da li možete da zamislite Đinđića zajedno sa fašistom Boškom Obradovićem, sledbenikom naciste Dimitrija Ljotića? Ili da bude u istoj organizaciji sa Zoranom Lutovcem koji je prodao svoju stranku Draganu Đilasu i sada je sa ljudima koji su Đinđića ubili i koje je prezirao", rekao je Vesić.

Naglasio je da će Đinđić živeti dok Srbija živi u skladu s njegovim idejama o modernom i reformisanom društvu, dok država odgovorno rešava kosovsko pitanje u skladu sa interesima naroda, dok god pregovara o članstvu u EU.

"Svidelo se to nekome ili ne, to danas radi Aleksandar Vučić, a ne ova družina koja pokušava na ulici sa sruši vlast. Družina koju je Đinđić prezirao kao neradnike, oprtuniste i političke hoštaplere", zaključio je Vesić u intervjuu za sutrašnji "Kurir".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak