Ranjavanje Peconija: Rutoviću zatvor - četiri godine

Mondo 11.03.2019 14:10
Ranjavanje Peconija: Rutoviću zatvor - četiri godine


Izrečene presude za ranjavanje biznismena Predraga Rankovića Peconija u martu 2017. godine u beogradskom hotelu "Park".Viši sud u Beogradu osudio je danas na četiri godine i četiri meseca zatvora Željka Rutovića, a njegovog telohranitelja Neđeljka Mumina na na dve godine i četiri meseca zatvora zbog ranjavanja  Peconija.

Rutoviću je presuda izrečena u odsustvu jer je od tog događaja u bekstvu i za njim je na snazi crvena poternica, a Muminu je ukinut pritvor.

Njima je sud izrekao jedinstvene kazne za krivična dela nanošenje teških telesnih povreda, nasilničko ponašanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Ovo je prvostepena presuda na koju i odbrana i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbe.

Prema optužnici njih dvojica su učestvovali u ranjavanju Rankovića, koji u ovom postupku ima status oštećenog.

Traže 9,5 godina za Rutovića

On je ispitan prošle godine na suđenju, ali je naveo da se ne seća ničega od ulaska u restoran, nije se pridružio krivičnom gonjenju optuženih, niti je istakao zahtev za odštetu.

Mumin je delimično priznao krivicu, odnosno da je naneo teške telesne povrede Rankoviću, ali je negirao da je tom prilikom pucao, tvrdeći da je do opaljenja njegovog pištolja došlo usled "guranja i otimanja".

Kategorično je tvrdio da na Rankovića nije pucao ni Rutović.

Incident je zabeležen kamerama hotelskog restorana.

Prema navodima optužnice, Rutović i Mumin su došli u hotel Park 22. marta 2017. oko 20:30 i nakon verbalnog sukoba između Rutovića i Rankovića koji je sedeo sa društvom za stolom, naneli su mu teške telesne povrede.

Mumin je optužen da je pištoljem više puta udario Rankovića u glavu i tako ga onesposobio, dok je Rutović potom Rankovića u noge ispalio više projektila, od čega se ovaj našao na podu.

Potom su ga, prema optužnici, zajedno sa još jednim NN licem udarali flašama i čašama u glavu, a potom pobegli sa lica mesta.

Prilikom incidenta u hotelu Park, Ranković je upucan u obe noge.

On je vlasnik Hepi televizije i kompanije Imvej u okviru koje posluju brojna preduzeća.

Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma "Vidimo se u čitulji", koji se bavi fenomenom "žestokih momaka" iz kriminalne sredine u Srbiji početkom devedesetih.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak