Odlazi i Ivica Iliev iz Partizana: Odgovornost je moja

Mondo 11.03.2019 14:00
Odlazi i Ivica Iliev iz Partizana: Odgovornost je moja


Dosadašnji sportski direktor Partizana Ivica Iliev za MONDO kaže da sebe smatra najodgovornijim za trenutno stanje ekipe i da je "najnormalnije i najlogičnije" da on bude taj koji treba da ode."Podnosim ostavku Upravnom odboru FK Partizan", rekao nam je danas Ivica Iliev, nekadašnji fudbaler i aktuelni sportski direktor crno-belih.

Mnogo puta osporavani Iliev, koji je zaslužan i za mnoge uspehe u poslednje tri godine, uključujući istorijsku sezonu, odlučio se na ovakav korak posle loših rezultata ekipe u tekućoj sezoni u kojoj je ostao još samo Kup Srbije u kojem crno-beli mogu da koliko-toliko ublaže loš utisak.

Ostavci Ilieva, prethodila je ostavka trenera Zorana Bate MIrkovića, pa će tako ekipa Partizana dobiti trećeg šefa stručnog štaba u ovoj sezoni (pre Mirkovića klub je napustio Miroslav Đukić).

"Kada sam započinjao ovaj posao znao sam da će doći i ovaj trenutak. Normalno je to, posle reda lepog, dođe i red lošeg, ružnog. Preuzimam svu odgovornost na sebe, jer sam imao veliku podršku predsednika (Milorada Vučelića) i celog Upravnog odbora, kojima se zahvaljujem. A posebnu zahvalnost dugujem generalnom direktoru Milošu Vazuri, čiji su podrška i poverenje bili potpuni i nas dvojica smo prošli mnogo toga. Da nije bilo lepih stvari, ne bi ni bilo ove 3,5 godine koliko sam u klubu na ovoj poziciji. Ali, došao je i ovaj težak trenutak...", rekao je Iliev za MONDO.

Ističe da je došlo vreme za nekog drugog, koji će uneti svoje ideje.

"Ubeđen sam da će Partizan izaći iz ovoga i da će novi čovek doneti novu energiju, novu ideju, novu viziju i da će podići Partizan", dodaje.

Iliev ističe da javnost, odnosno navijači Partizana ne treba nikog drugog da okrivljuju osim njega.

"Zaista mi je žao što je Bata dao ostavku, jer je pokazao da ima kvalitet, što je potvrdio u velikim utakmicama koje je vodio. Preuzimam svu odgovornost na sebe", istakao je dosadašnji sportski direktor crno-belih.

Insistirao je i na ovoj izjavi, odnosno rečenici, bez detaljisanja:

"Preuzimam odgovornost za igrače koje sam dovodio i za one koje nisam dovodio, a pristajao sam da se sa njima potpišu ugovori, kao i za igrače sa kojima su se produžavali ugovori, a ja sam pristajao da se ugovori produžavaju. Krivica je moja. Bilo je lepih i istorijskih trenutaka, tek će se videti težina svih tih uspeha, a logično je da onaj koji vodi sportski sektor preuzme odgovornost i to je u klubu kao što je ovaj najnormalnije - da svako preuzme odgovornost za deo posla kojim se bavi. Partizan tako funkcioniše i to je jedino ispravno".

Upitan kada je krenulo po zlu i šta se dogodilo da kola krenu nizbrdo, Iliev kaže da ima vremena za analizu.

"Takvu analizu ću možda napraviti kada se slože sve kockice. Ovo je težak trenutak i preuzimam odgovornost", rekao je Iliev i poručio da će ostati zauvek deo Partizana:

"Ovo je moj klub, moja kuća, porodica, već sam 24 godine ovde. I kada sam igrao preko smatrao sam da sam deo Partizana. Dok budem ja ja, da tako kažem, Partizan je moja kuća i radujem se budućim uspesima za koje sam ubeđen da će doći".

Još na početku sezone kada je Partizan napravio kiks protiv Radnika, Iliev je dao izjavu koja je nagovestila njegov odlazak. Ona je glasila ovako:

"Treba da podvučemo crtu na kraju, pa da vidimo da li treba da se ide ili ostaje. Tu pre svega mislim na sebe. Kada se jedne godine ne osvoji titula to može da se podnese, ali dve bez titule... Ja kao bivši igrač ovog kluba, njegovo dete, znam šta to znači. Ako se ne osvoji titula, prevashodnu odgovornost treba da snosim ja".

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak