Ćute u Fereru - zašto je zapravo stala fabrika 'nutele'

B92 11.03.2019 11:41
Ćute u Fereru - zašto je zapravo stala fabrika 'nutele'


Uprkos insistiranju medija, Ferero još nije objavio informaciju šta je kompaniju nateralo da zaustavi proizvodnju nutele u svojoj najvećoj fabrici u FrancuskojPortparol te kompanije odbio je da govori o detaljima, a prema šturim informacijama, pogoni za proizvodnju stali su zbog "uočenog problema sa kvalitetom”.

"Privremeno smo zatvorili fabriku zbog dodatnih mera opreza, imamo dovoljno zaliha da zadovoljimo potrebe tržišta. Potvrđujemo da na tržištu nema "pogođenih” proizvoda", navode u kompaniji.

Iako "Ferero” upravlja nad 23 pogona na pet kontinenata, francuska fabrika je izuzetno važna za njihovo poslovanje. U njoj se, kako prenose mediji, dnevno proizvede 600.000 teglica popularnog čokoladnog krema s lešnicima, što je četvrtina ukupne proizvodnje.

Britanski mediji dodatno insistiraju da priča dobije epilog. Pitaju se zbog čega se italijanska kompanija odlučila na ovaj potez samo dve nedelje pre održavanja Dana palačinki (5. mart), kada prodaja u Velikoj Britaniji, po priznanju "Ferera” iz 2017, poraste i 30 procenata. Evropska tržišta, uključujući Veliku Britaniju, Njemačku i Poljsku, zaslužna su za rast kompanije, ali Francuzi troše više "nutele” nego bilo koja druga nacija.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak