20 gradova koje ćete najbolje upoznati šetajući

Elle 10.03.2019 21:43
20 gradova koje ćete najbolje upoznati šetajući


Mapu u ruke i lagano..Koji je najbrži način da upoznate običaje i kulturu grada? Ako pitate nekog strasnog putnika, on će vam reći da angažujete lokalne vodiče. 

Od traženja insajderskog znanja o najboljim mestima za ručavanje i hotelima za prenočište, do otkrivanja najzanimljivijih kulturnih događaja koji se mogu posetiti - poverenje u lokalno znanje je sve. A ako želite da odete korak dalje u ovom istraživanju, zašto ne biste pratili stope lokalaca?

Jedan od najboljih načina da istražite bilo koji grad je da ga istražite pešice. Mnoga domaća i neotkrivena blaga mogu se naći jedino ležernim lutanjem po tihim uličicama jednog naselja. Stapanjem sa jedinstvenim zvucima, prizorima i aromama lokalne kulture možete otkriti skrivene dragulje koji će zaista obogatiti vaše putujuće iskustvo. Svoju sledeću omiljenu knjigu možete naći u knjižari na otvorenom u Bostonskom uglu ulice, nabasati na čudnu skulpturu na ulicama Praga, pretražiti bogate tepihe na uličnom štandu u Marakešu ili sipati slatko kuvano vino u baru ispod mosta u Melburnu.

Naravno, gradovi koji su veliki i bogati, kao i oni gore navedeni, ne mogu se sažeti u nekoliko jednostavnih iskustava. Istražujući mesto u našem sopstvenom vremenu, lutajući nasumičnim predgrađima i prelazeći kroz prošlost, bez obzira na ugao ulice, mi se otvaramo slučajnim susretima i jedinstvenim otkrićima koja nikada ne možete naći u turističkom vodiču.

Uostalom, ponekad se najistaknutija iskustva pojavljuju kada ih ne tražimo. Dakle, kada planirate svoj sledeći put, pobrinite se da spakujete svoje cipele za hodanje i izađete na ulice, jer nikad ne znate šta možete pronaći. 

A kako bismo vam pomogli da budete inspirisani, sastavili smo listu nekih od naših omiljenih gradova za šetnju. Nastavite da se krećete, ne biste li otkrili najbolje gradove koji su kao stvoreni za besciljno lutanje.

San Francisco, United States

Buenos Aires, Argentina

Florence, Italy

Melbourne, Australia

Istanbul, Turkey

Edinburgh, Scotland

Venice, Italy

New York, United States of America

Paris, France

London, England

 

 
IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak