Plaćenog ubicu Čabu Dera traži pet država

Radio 021 10.03.2019 11:51
Plaćenog ubicu Čabu Dera traži pet država


Pre odluke čeških vlasti kome će izručiti plaćenog ubicu Čabu Dera, biće održan sastanak predstavnika država koje su za njim raspisale poternicu i traže njegovo izručenje, saznaje Tanjug.Sastanak će biti održan u Hagu, a pored predstavnika Srbije, na njemu će učestvovati predstavnici Mađarske, Holandije, Španije i Češke. Der je 1. marta uhapšen u Pragu sa lažnim dokumentima, oružjem i opremom za maskiranje, a češko pravosuđe mora da odluči kojoj će državi da ga izruči.
 
Srbija ga traži zbog ubistva Nebojše Markovića na Banovom Brdu 5. januara ove godine. Holandija, Španija i Mađarska ga traže zbog ubistava počinjenih u tim državama. Koliko je poznato, on ima srpsko i mađarsko državljanstvo.
 
Češko pravosuđe, prilikom odlučivanja kojem će od četiri zahteva za izručenje izaći u susret, između ostalog, trebalo bi da ceni njegovo državljanstvo, težinu krivičnih dela za koja je tražen i dokaze koje mu svaka od država dostavi.
 
Ubistvo na Banovom Brdu zabeleženo je kamerom sa obližnje zgrade, a na snimku se vidi kako zastaje automobil iz kojeg izlazi muškarac u beloj jakni, izvlači pištolj iz torbe i puca u Markovića, potom ulazi u vozilo i beži.
 
Mediji pišu da je Čaba Der plaćeni ubica koji je pre oko godinu dana izašao iz zatvora gde je robijao zbog ubistva kriminalca Branislava Jelačića 2004. godine.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak