Skandal u HR: Ministarka bez dozvole kolima na dete

Vesti 10.03.2019 10:36
Skandal u HR: Ministarka bez dozvole kolima na dete


Hrvatska ministarka regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac nije imala važeću vozačku dozvolu u trenutku kada je vvozilom nalatela na dete.Iz vukovarsko-sremske policijske uprave saopštili su da je ministarki, pošto je upravljala vozilom sa nevažećom vozačkom dozvolom, izrečena novčana kazna u iznosu od 1.000 kuna (oko 135 evra), odnosno 500 kuna (oko 67 evra), ako kaznu plati odmah, što je, kako se navodi, ona i učinila.

Alko-test je pokazao da ministarka Žalac u trenutku saobraćajne nesreće nije bila pod uticajem alkohola, navodi hrvatski N1. 

U saobraćajnoj nesreći, koja se danas dogodila u Vinkovcima, teže je povređeno dete na koje je, dok je pretrčavalo ulicu, naletelo vozilo kojim je upravljala ministarka Žalac. 

Iz vukovarsko-sremske policije navode kako je do nesreće došlo u trenuku kada je dete prelazilo ulicu izvan obeleženog pešackog prelaza, prenela je Hina. 

Devojčica je prevezena na hitni prijem u Opštu županijsku bolnicu u Vinkovcima gde joj je pružena pomoc, a potom je prevezena u KBC Osijek, potvrdila je portparolka vinkovacke bolnice Sonja Marinković. 

- Dete nije bilo životno ugroženo. Pregledom je utvrdena povreda potkolenice - kazala je Marinković. 

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU medijima je uputilo saopštenje u kojem je navedeno da je danas u Vinkovcima pred vozilo kojim je upravljala Gabrijela Žalac, van obeleženog pešackog prelaza istrčalo 10-godišnje dete. 

U saopštenju se dodaje da je dete kolima hitne pomoći prevezeno u vinkovačku bolnicu gde je konstatovan prelom potkolenice. 

"S obzirom na šok za obe porodice, oglašavamo se pisanim putem. Detaljnije o celom slučaju izjasniće se nadležne službe. U popodnevnim satima gospoda Žalac posetice povređeno dete" navelo je ministarstvo.          


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak