Vučić: Brine me šta bi Albanci mogli da preduzmu

RTV 10.03.2019 00:02
Vučić: Brine me šta bi Albanci mogli da preduzmu


Dragi naši albanski prijatelji, džabe ste krečili, nema ništa od tog posla, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić vlastima u Prištini povodom njihove platforme i dodao da dijalog može da se nastavi, ali na temelju neke 'pametnije platforme'"Od razgovora nikada nismo bežali, ali da nas ucenjujete i pravite budalama - taj film nećete gledati", naglasio je Vučić u obraćanju građanima Smedereva.

"Izašao je njihov ministar Bedžet Pacoli i kaže "sledeće nedelje bismo mogli da ukinemo takse, ali da sednu pregovarački timovi", naveo je i dodao:

"Da nastavimo, valjda pod uslovima njihove platforme, priznamo da je sve njihovo, da je Kosovo nezavisna država u kojoj treba da se formira specijalni sud pred kojem bi odgovarali Srbi za ratne zločine, silovanje Albanki, da se formira posebna komisija koja će da kaže koliku ratnu odštetu treba da platimo...".

On je ukazao da su naređali 10 stvari koje Srbija treba da radi.

Podsetio je da nisu ispunili ni svoju jedinu obavezu iz Briselskog sporazuma - formiranje Zajednice srpskih opština, a potom su uveli takse od 100 odsto na srpsku robu ,što je kršenje CEFTA sporazuma i SSP, "jer imaju zaštitu velikih zapadnih sila".

Smislili su sada, kako je kazao, novi trik i doneli platformu u kojoj stoji da Srbija mora da uradi sve što oni hoće, a mi da budemo zadovoljni time što bi nam oprostili sve što im ranije nismo ispunili.

"Nemojte da brinete ljudi. Juče sam iskoristio jednu srpsku reč u koju je stao sav srpski gnev, a danas im poručujem "džabe ste krečili, nećete gledati taj film", naglasio je Vučić.

Srbima na Kosovu i Metohiji je poručio da je Srbija uz njih.

"Srbija nije više slaba kao što je bila 2004. kada su vršili pogrom nad vama, kao 2008. kada su proglašavali nezavisnost, nije očajna i slaba kada smo mi tražili katastrofalnu presudu Međunarodnog suda prave, ne ponaša se osiono i bahato, ali je dovoljno jaka da zaštiti svako naše dete i svakog našeg čoveka i to svi u međunarodnoj zajednici i na KiM treba da imaju u vidu", podvukao je Vučić.

Rekao je da je blaga reč ako bi opisao političare u Prištini neodgovornima.

Oni su, prema njegovim rečima, nama pokušali da kažu kako su oni ti koji o svemu odlučuju, a da se Srbija i naš narod ništa ne pita.

O protestima: Okupiće se, i šta onda?

I šta onda, rekao je Vučić ranije na pitanje novinara kako vidi predlog jednog od opozicionih lidera da se protesti "oroče" do 9. maja, kada bi se, prema ideji Siniše Kovačevića, učesnici protesta iz više gradova okupili ispred predsedništva ukoliko do tada ne ispuni njihove zahteve.

"Zaboraviti na te dečije priče, da će se, kada se okupe, pasti zgrada sama od sebe i zavladati demokratija", rekao je Vučić i dodao da ne želi ni da komentariše koliko uopšte ljudi ima na tim protestima.

"I, okupe se i šta onda? Dođu šetaju i šta onda", rekao je i dodao da je smešno zamisliti da dođu "ljotićevci da se bore protiv fašizma, na 9. maj".

A upitan za vandalizam posle sinoćnjeg protesta u Novom Sadu, čija je meta bilo sedište SNS, Vučić je kazao da nije baš nešto što zavređuje pažnju, poput, kaže, i "idiotskih nalepnica":

"Ne zna Đilas na šta milione da potroši, pa lepe tupave nalepnice. Počistićemo to, kao što čistimo đubre koje su ostavili, kao i Srbiju od njihovih dugova", naglasio je on.

"Neka nastave ako je to najpametnije što mogu da urade", kazao je on konstatujući da je u Novom Sadu bilo duplo manje učesnika nego ranije, koji su još bili i u dve kolone.

Rekao je i da mu neki njegovi savetnici govore da treba da ublaži retoriku kad govori o političkim protivnicima, da ih e iznervira pa da izađu na ulice u većem broju.

"Mogu da šetaju i izađu koliko hoće dok je mirno. Moj posao je da radim za Srbiju, podižem fabrike, farme, da gradimo puteve, smanjujemo dugove. Onaj čiji je posao da lepi nalepnice neka nastavi, ali samo da posle u kafićima plate PDV i da Srbija prikupi više novca", istakao je on.

Da budemo zadovoljni što nismo takvi kao u Hrvatskoj

Predsednik je rekao, povodom priloga HRT, u kojem su hrvatski veterani davali izjavu dok je u pozadini stajao natpis "Ubij Srbina", da sa tim moramo da živimo i da je u problemu uvek onaj ko mrzi, a ne onaj ko je predmet mržnje.

Vučić je rekao da to konkretno nije gledao, ali da nije ni morao, jer "nije ništa neočekivano".

"Ali, sa tim moramo da živimo, ne da kukamo i da se žalimo, nego da budemo zadovoljni što nismo takvi. Da naš odgovor nikad ne bude recipročan, već da uvek želimo da sa njima imamo dobre odnose, ne zato što smo slabi ili što im se dodvoravamo već zato što je budućnost u fabrikama i povezivanju", istakao je Vučić.

Kako je poručio, to je njihova muka, jer onaj ko mrzi je uvek u problemu, a ne onaj ko je objekat mržnje.


IzvorAnonymous
Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak