Nakon zimskog perioda u kojem su prevladavali karirani uzorci zagasitih nijansi, vreme je da ih zamenite najdražim tufnicama u apsolutno svim kombinacijama i proleće dočekate u najboljem izdanju. 

Sigurni smo da ste kultni tufnasti look nosili tokom svakog životnog perioda, ali ga takođe, šetajući gradom u vreme proleća, uočili na starijim gospođama

Tufnice se danas smatraju jednim od najšarmantnijih dezena koje istovremeno prožimaju određenu elegantnu notu u kombinaciji s dečijom zaigranošću, a upravo taj spoj ozbiljnosti i ležernosti jer ono što ovaj dezen čini savršenim za sve prilike

Istorija tufnica seže u razdoblje tridesetih godina kada su haljine s ovim uzorkom bile namenjene devojkama otvorenog i avanturističkog duha, odnosno večnim devojčicama koje žive za ples, zabavu i jednostavno dobro raspoloženje i energiju. Ta pozitivna energija koju je tufnasti dezen nosio zadržala se sve do danas, pa ne čudi činjenica kako je mnogima prva asocijacija kada govorimo o tufnicama neuhvatljivost, veselje i svojevrsna doza detinjastosti.

Nakon velike ekspanzije tufnastih haljina, ovaj uzorak se počinje pojavljivati i na šeširima, rukavicama i kaputima, a pedesetih godina pojavljuju se u kolekcijama velikih dizajnera kao što su Christian Dior i Jacques Fath te upravo se tada događa proboj tufnica u svet visoke mode.

Kako su godine tekle, tako su se tačkice sve više pojavljivale u muzičkim spotovima i filmovima, a čuvena Marilyn Monroe nosila ih je u filmu 'The Seven Year Itch', princeza Diana zasijala je u kultnoj tufnastoj haljini s potpisom Victora Edelsteina, a ovaj uzorak poslužio je i kao inspiracija za pesmu 'Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini'.

Tufnasti dezen s vremenom je menjao 'odevne žanrove', pa je tako bio prisutan u pop art kulturi, sportu, a vrhunac elegancije doživljava devedesetih godina.

A kako da ih nosite ovo g proleća? Evo male inspiracije!