Saobraćajci prilikom kontrole poklanjali cveće ženama

RTV 08.03.2019 13:23
Saobraćajci prilikom kontrole poklanjali cveće ženama


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, prilikom redovne kontrole saobraćaja, čestitali su danas širom Srbije svojim sugrađankama Osmi mart - Dan žena, poklanjajući im cveće kao mali znak pažnje.Policijski službenici saobraćajne policije su ovim simboličnim poklonima želeli da iskažu iskreno poštovanje prema pripadnicama lepšeg pola, uz poruku da i dalje budu savesne i odgovorne učesnice u saobraćaju.

"Svaka čast policiji. Pomislila sam da je u pitanju redovna kontrola. Nisam se uplašila, jer znam da su oni uvek kulturni, ali sam se baš prijatno iznenadila", rekla je jedna sugrađanka.

Mlada dama, koja je od policajca takođe dobila cvet, rekla je da je ovaj gest nesvakidašnji i srdačno se zahvalila na njihovom kavaljerstvu.

Policijski službenici, koji su poklonili cvet i svojim koleginicama, izrazili su zadovoljstvo što su imali priliku da na ovaj način obraduju svoje sugrađanke.

Ovim gestom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pokazali su još jednom brigu, poštovanje i posvećenost u razvoju poverenja i partnerskih odnosa sa svojim građanima, zbog čega se naša policija opravdano profiliše kao javna služba koja odgovorno vodi računa o njihovoj bezbednosti.

I u Vršcu cveće

Pripadnici saobraćajne policije danas su, prilikom kontrole saobraćaja, i ženama u Vršcu delili cveće.

Iako je uvreženo mišljenje da su žene lošiji vozači, podaci saobraćajne policije pokazuju da su one mnogo savesnije od muških kolega, koji su najčešći izvršioci saobraćajnih prekršaja, i da je nivo njihove saobraćajne kulture mnogo viši nego kod muškaraca.

Najčešće su žene te koje prenose određene obrasce ponašanja na decu, i samim tim direktno utiču na formiranje njihovih saobraćajnih navika.

Zbog svega navedenog, saobraćajna policija želela je da im ovim gestom iskaže zahvalnost i podstakne ih da se i ubuduće odgovorno ponašaju u saobraćaju.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak