Izreka da psi laju, a karavani prolaze, mogla bi, u svetu mode, da bude modifikovana u "trendovi prolaze, džins ostaje". Iako često deluje da od ovog grubog materijala ne može više bogzna šta da se izmašta, kreatori nas uvek iznenade. Prethodne i ove sezone akcenat je bio na "pocepanim" farmerkama, a sva je prilika da će tako biti i naredne. Pitanje je samo uz šta ćete ih nositi. Modne revije obiluju kombinacijama džinsa i svetlucavih materijala, zbog kojih farmerke dospevaju na spisak odevnih predmeta koji su poželjni i na svečanim događajima. Uz srebrni kardigan, tuniku i mantil, džins je podignut na viši nivo.

Čak i običnu košulju od teksas-platna, ukoliko na nju stavite leptir-mašnu i "uokvirite" je crnim sakoom ili, još bolje, klasičnim odelom, možete da odenete na događaju koji podrazumeva elegantni "dres kod". To važi i za kombinaciju - farmerke, bela košulja i sako.

Džins i u svečanim prilikama

Dakle, dodate li uz plavi džins malo satena, svetlucavih materijala, efektne metalne asesosare i visoke potpetice, a sve to zaokružite glamuroznom šminkom, vaše omiljene farmerke dobiće sasvim novu namenu.