Drama u Subotici: Advokatica nožem pokušala da ubije klijenta

Telegraf 07.03.2019 22:06
Drama u Subotici: Advokatica nožem pokušala da ubije klijenta


Advokatici Lidiji Opačić (39) iz Subotice određen je pritvor nakon što je juče pokušala prvo da otruje, a zatim zakolje klijenta u svojoj kancelariji.Opačićeva je, naime, pokušala da ubije Darka G. (34) u prostorijama svoje advokatske kancelarije u zgradi na Trgu cara Jovana Nenada u samom centru Subotice, tako što mu je zarila nož u vrat, saznajemo u istrazi. 

Ona je prethodno pokušala da ga ubije sipajući mu lek za pritisak u rakiju. Kako to nimalo nije delovalo na Darka, Lidija je uzela nož i napala ga njime.

Posle napada, Darko je krvav otišao iz kancelarije i sam se uputio do subotičke bolnice kako bi zatražio pomoć. Policija je odmah obaveštena, a advokatica je odmah uhapšena.

Povređeni Darko zadržan je u bolnici na dalje lečenje, a u toku dana znaće se sve okolnosti vezane za pokušaj ubistva kako je sada kvalifikovano ovo delo.

Advokatica Opačić poznata je da je 2013. godine branila molera iz Železničkog naselja u Subotici, koji je verovatno prvi državljanin Srbije koji je osuđen najbrže što je teoretski bilo moguće, a što je predviđeno odredbama tadašnjeg Zakonika o krivičnom postupku.

Kompletan slučaj, od hapšenja, priznjanja krivice do izricanja presude trajao je manje od 48 sati, što je bio prvi slučaj ovako brze reakcije i policije i pravosuđa u Srbiji.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak