Zabranjen rad nedeljom u Crnoj Gori

Mondo 07.03.2019 22:01
Zabranjen rad nedeljom u Crnoj Gori


VladaCrne Gore usvojila je izmene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojim se zabranjuje trgovina na veliko i malo nedeljom i praznicima.U sektoru trgovine, koji zapošljava 37 hiljada ljudi, nedelja će se, kroz predloženo zakonsko rešenje, proglasiti neradnom, saopšteno je iz Vlade.

"Objekti neophodni za nesmetano funkcionisanje društva izuzeti su od ovog pravila", navedeno je na Twitteru Vlade.

“Moramo politiku da socijalizujemo i činimo je humanom. Trka za novcem i profitom uništila je mnoge naše vrednosti”, kazao je premijer.

“Kako se ovim zakonom uređuje trgovina na malo i veliko, predlogom ovog zakona uvodi se novi član kojim se propisuje zabrana obavljanja delatnosti na veliko i malo nedeljom i u dane državnih i drugih praznika, osim u prodajnim objektima ili drugim prodajnim mjestima koji će biti utvrđeni propisom koji donosi Ministarstvo”, saopšteno je iz Vlade.

Kako navode, donošenje ovog Zakona ima za cilj unapređenje položaja radnika u Crnoj Gori.

“Na ovaj način utičemo pozitivno na opšte ekonomske aktivnosti, na kvalitet života pojedinca, porodice i društva. Kako priroda posla i organizacija rada u sektoru trgovine ne zahteva rad nedeljom, uvođenjem neradne nedelje neće se ugroziti prihodi trgovaca, s obzirom na to da će se isti preliti na ostale dane”, saopšteno je iz Vlade.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak