Đilas o Trifunoviću: Preteške reči...

Mondo 05.03.2019 11:50
Đilas o Trifunoviću: Preteške reči...


Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas povodom govora lidera PSG Sergeja Trifunovića na protestu u Novom Sadu kaže da se on često ne slaže sa njegovim rečnikom i da te "preteške reči" ne treba koristiti."Suština onoga što je Trifunović rekao je u tome šta lažna opozicija radi u Srbiji. Nenad Čanak je u vlasti sa Vučićem i treba da bude spreman na kritiku", rekao je Đilas novinarima ispred Skupštine Beograda.

Lider PSG Sergej Trifunović optužio je u subotu u Novom Sadu lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka da planira otcepljenje Vojvodine i na njegov račun izneo više uvreda kao što su "debelo krme" i "smrdljivo podlo đubre".

Trifunović je još rekao da je Čanak, zajedno sa Rasimom Ljajićem i Čedomirom Jovanovićem, "lažni opozicionar", koji je još veći problem za Srbiju od Aleksandra Vučića.

Đilas je rekao da ne bi koristio izraze kakve je upotrebio Trifunović i ne bi na taj način izneo suštinu.

"Ne vidim smisao da oni koji su sa SNS učestvuju na protestima. Ako ste za proteste, izađite iz koalicije sa vlastima", rekao je Đilas.

Prema njegovim rečima, u tom slučaju bi trebalo da uđu među građane "koji bi im možda i oprostili što su nekoliko godina bili na pogrešnoj strani".

On je rekao da ne misli da u Srbiji postoje građani koji žele da otcepe Vojvodinu.

"Oni žele da žive u svojoj državi Srbiji", rekao je Đilas.

Đilas je rekao i da su protesti "otvorena govornica" i da se na njoj ne može određivati ko će i kako govoriti.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak