Novi Sad slavi knjigu, stižu i buktjuberi

RTS 07.03.2019 11:39
Novi Sad slavi knjigu, stižu i buktjuberi


U Novom Sadu je počeo Međunarodni sajam knjiga, na kome će se u narednih sedam dana predstaviti 150 izlagača iz 13 zemalja.Neke koštaju manje od kutije žvakaćih guma, svega 49 dinara, druge mogu da se nađu na sniženju – do 80 posto, a Osmog marta žene će dobiti dodatne popuste. Dani su knjige u Novom Sadu.

"Naši popusti su od 20-40 posto u zavisnosti od toga da li je neki naslov noviji, onda je popust manji. Popusti važe i u našim maloprodajnim objektima tokom trajanja sajma i koji dan još posle", kaže Dobrija Jovičić iz Zavoda za udžbenike.

Direktor Izdavačke kuće "Platoneum" Dušan Vujičić kaže da se od njihovih izdanja čita praktično sve – istorija umetnosti, istorija umetnosti Srpske pravoslavne crkve i opšta istorija umetnosti. 

A da sve ne bi bilo kao nekad, prvi put dok traje Sajam gradom šetaju knjiške vile i na raznim mestima skrivaju knjige. Prepoznaćete ih po zelenim mašnama i torbama. To je internacionalni projekat koji je pre dve godine počela glumica Ema Votson.

"Knjiške vile donose vilinsku prašinu i ostavljaju knjige svuda po svojim gradovima i usrećuju čitaoce koji knjigu možda ne mogu da priušte. Tu knjigu može da zadrži ili da je pokloni nekome i tako on sam postane knjiška vila", kaže vila Katarina Kostić.

Posetioci će moći da upoznaju domaće i inostrane pisce, biće održani i Sajmovi obrazovanja i zapošljavanja, izložba Art ekspo, Festival ilustracije knjige i još jedna novost.

"Panel Buktjubera, s obzirom na to da su svi već sada naviknuti na Jutjub, ajde neka pronađu i Buktjub, pa da vide šta se tamo dešava. Mi ćemo ovde objasniti kako da postanete član te zajednice", kaže Gordana Knežević sa Novosadskog sajma.

Tradicionalno, na sajmu će biti održani i Dani ruske kulture i manifestacija "Dani Laze Kostića" gde će biti predstavljeni dobitnici najznačajnijih književnih nagrada između dva sajma, a najboljem piscu i izdavaču biće dodeljeno priznanje koja nosi njegovo im


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak