Besplatne radionice za decu i mlade na Zvezdari, prijave u toku

Danas 07.03.2019 11:28
Besplatne radionice za decu i mlade na Zvezdari, prijave u toku


Gradska opština Zvezdara već nekoliko godina organizuje Festival kulture mladih pod nazivom 'Zvezdarijada', sa ciljem da mladi učestvuju u različitim aktivnostima, stiču znanja i veštine iz različitih oblasti kulture, promovišu svoje talente i razvijaju kreativnost.Ove godine, kako najavljuju organizatori, u okviru festivala održaće se besplatne radionice za mlade iz sledećih oblasti: Zvezdarske kolumne – radionice kreativnog pisanja, 2 konkursa: kratka priča i poezija i susreti sa književnicima; Prvi glas Zvezdare – radionice pevanja, audicija i takmičenje u rok/pop i etno/klasika žanru; Pokretne slike – od ideje do kratkometražnog animiranog filma: izrada scenarija za animirani film, vizuelizacija kroz strip, animacija, montaža i promocija; Jutjub – cake i još ponešto. Cilj Zvezdarijade je i međusobno upoznavanje i druženje.

Sve radionice vode poznati stručnjaci u oblasti kulture, a realizovaće se tokom marta, aprila i maja u zvezdarskim srednjim školama. Za polaznike ovih zanimljivih obuka su obezbeđeni sertifikati.

„Muzika pokreće, inspiriše, izaziva emociju i deo je svih nas pa verujem da će ova radionica biti korisna našim učesnicima koji će savladati razne veštine ali i uživati.

U okviru muzičkog stvaralaštva, ove godine se pored tradicionalnog takmičenja Prvi glas Zvezdare organizuje i škola pevanja. Radionice će se tokom marta, aprila i maja organizovati u Geodetskoj tehničkoj školi, Farmaceutsko – fizioterapeutskoj školi i Građevinskoj školi, utorkom i četvrtkom, od 18  časova. Nakon završene škole pevanja, organizovaće se audicija, a 15. maja takmičenje“, izjavila je za Danas Online Dragana Petrović, organizatorka muzičkog stvaralaštva.

Zainteresovani za ovu radionicu mogu da se prijave na imejl adresu: jimny.belgrade@gmail.com i sonja.stamenovic@zvezdara.org.rs 

Školu pevanja vodi Jovana Avramović, master muzikolog, urednik programa Muzičke omladine Beograda.

„Radionice pevanja pružaju priliku mladim polaznicima da dobiju što jasniji uvid u svoje glasovne mogućnosti. Da bi se pohađale radionice pevanja neophodno je da postoji – prirodno razvijen muzički sluh i ljubav prema muzici. Radionice pevanja omogućiće polaznicima bolje razumevanje i veću potrebu za znanjem, za boljim pevanjem, ali i za boljom muzikom“, izjavila je Jovana Avramović, voditeljka muzičkih radionica.

Svi programi su besplatni za decu i mlade od 15 do 25 godina i svi imaju jednako pravo i dostupnost za učešće u programima manifestacije, bez diskriminacije i izdvajanja po osnovu pola, socijalne, kulturne, etničke, religijske ili druge pripadnosti, mestu boravka, odnosno prebivališta, materijalnog ili zdravstvenog stanja, teškoća i smetnji u razvoju i invaliditeta, kao i po drugim osnovama. Više o manifestaciji i radionicama na http://www.zvezdarijada.rs/

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak