Tramp poručio demokratama: Ovo je krstaški rat

Novosti 06.03.2019 15:21
Tramp poručio demokratama: Ovo je krstaški rat


Šef Bele kuće optužuje rivale za najveću zloupotrebu u istoriji. Obimna istraga sada je pokrenuta u KongresuDEMOKRATE vrše opstrukciju pravde. Oni se bacaju u veliki očajnički krstaški rat u potrazi za zločinom dok je pravi zločin to što oni rade!

Ovo je napisao američki predsednik Donald Tramp na "Tviteru", dodajući velikim slovima "Uznemiravani predsednik", optužujući demokrate za "najveću zloupotrebu vlasti u istoriji" SAD zbog pokretanja niza parlamentarnih istraga vezanih za njega. Ova reakcija usledila je posle poslednje objave Demokratske stranke, Trampovih političkih rivala, koji kontrolišu Predstavnički dom Kongresa SAD.

Naime, Odbor za pravna pitanja ovog doma pokrenuo je prethodnog dana najobimniju istragu protiv Trampa i Bele kuće otkako je on njen stanar, kao i izbornog štaba i kompanija povezanih sa njim. Istraga je pokrenuta zahtevom da se dostave dokumenta od čak 81 osobe povezane sa predsednikom SAD.

Između ostalih, traže se dokumenta od dva Trampova sina, Erika i Donalda mlađeg, kao i od njegovog zeta, i bliskog saradnika u Beloj kući, Džareda Kušnera. Predsedavajući Odbora, demokrata Džerold Nejdler rekao je da će istraga biti usmerena na moguću opstrukciju pravde, korupciju i zloupotrebu ovlašćenja.

Tri odbora Predstavničkog doma američkog Kongresa zatražila su od Bele kuće i Stejt departmenta informacije o privatnim razgovorima predsednika SAD i Rusije, Donalda Trampa i Vladimira Putina. Tramp i Putin su, inače, razgovarali u četiri oka više od dva sata na samitu u Helsinkiju u julu prošle godine, u prisustvu prevodilaca.

Tramp je pokretanje ovih istraga nazvao prevarantskim potezom. Ipak, najavio je da će sarađivati sa svim tekućim istragama.

- Demokrate uznemiravaju predsednika da bi skrenuli pažnju sa svog radikalnog programa - rekla je portparolka Bele kuće Sara Sanders.

Dodala je da ih više interesuju "patetične političke igre" i želja da zadovolje radikalnu i levičarsku bazu nego da daju konkretne rezultate građanima.

- Demokrate ne traže istinu, oni hoće da napadnu predsednika - zaključila je ona.

HILARI NEĆE U TRKU

GLAVNA Trampova rivalka u trci za Belu kuću, demokrata Hilari Klinton je odbacila mogućnost kandidature za predsedničke izbore 2020. godine. Bivša državna sekretarka i prva dama SAD je rekla da "nigde ne ide", da je duboko zabrinuta zbog onoga što se dešava u Americi i da će nastaviti da se zalaže za ono u šta veruje.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak