Dim i dalje guši Čukaričku padinu

Politika 06.03.2019 15:18
Dim i dalje guši Čukaričku padinu


Kada su se nedavno na internetu pojavile informacije da je naš grad među najzagađenijima na svetu, javnost se uzburkala sve dok je nadležni nisu umirili ističući da je reč o dezinformacijama. Svakog čuda tri dana dosta – pa je tako i tema o zagađenosti vazduha 'ispala' sa top lista najaktuelnijih.Ali žiteljima Čukaričke padine, ovaj problem neprestano je u fokusu. A kako i ne bi kada, uprkos njihovom neumornom pozivanju javnih službi, ali i protestnim šetnjama i blokadama, njihove komšije iz obližnjeg neuslovnog naselja ne prestaju sa svojim „piromanskim” aktivnostima – zagađuju vazduh spaljujući gume, kablove i druge sekundarne sirovine.

Juče je, opet, gust crni dim obavio ovaj kraj Beograda, a razlog za to bio je, kako smo saznali nezvanično, što su se zapalili trava i đubre.

– Opet isto. Ko zna šta oni pale, pa zapale okolo. Nemoguće da je ovakav dim od trave – rekla nam je jedna uzbuđena građanka.

Kako kažu žitelji Čukaričke padine, dane kada duva košava oni slave kao praznike jer jedino tada imaju priliku da dišu na svojim prozorima, terasama, ili ispred zgrade. Obližnji trovači sa paljenjem koječega ne prestaju ni u toku zime, ali žiteljima tada bude lakše jer se manje izlazi napolje.

– Prijavljujemo paljenje neprestano, a onda kad vidimo da to ne vredi posustanemo. Onda opet krenemo da prijavljujemo. Nadležni nam vređaju inteligenciju svojim objašnjenjima nepostupanja – žale se sugrađani sa Padine.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak