Dačić: U Hrvatskoj se stvara antisrpska atmosfera

N1info 05.03.2019 18:03
Dačić: U Hrvatskoj se stvara antisrpska atmosfera


Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da se u Hrvatskoj stvara antisrpska atmosfera koja je postala način vladanja, a da se odražva i na druge oblasti poput bezbednosti ljudi.Dačić je ocenio da se ne može reći da je spaljivanje lutke sa likom predstavnika Srba Miloradom Pupovcem na karnevalu u okolini Splita izolovan incident, te da to nije samo stvar koja se događa u političkim kampanjama.

"Ovakve poruke, kao što se moglo sada videti, ne samo sa Pupovcem, nego i sa vaterpolistima Crvene zvezde govori da Srbima nije mesto u Hrvatskoj", rekao je Dačić za televiziju Prva.

On je kazao da ispisivanje naziva Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) na konzulatu Srbije u Beču pokazuje da je prisutna "veliko-albanska politika", ali da se to nigde ne čuje u međunarodnoj janosti.

"To govori da ono što se desilo u Crnoj Gori posle pobede Albanaca u opštini Tuza, kao i izjava iz Prištine da je to svealbanska pobeda da je prisutna velikoalbanska politika", ocenio je Dačić. 

Dačić je kazao da je Srbija uputila Austriji protestnu notu, ne zato što ona snosi odgovornost, već da skrene pažnju da taj konzulat nije obezbeđen. 

On je povodom najavljene posete američkog zvaničnika Dejvida Hejla Srbiji i Kosovu kazao da to govori o tome koliko međunarodna zajednica ne uspeva da izvrši pritisak na Prištinu.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak