Odlazak legende tehno muzike: Preminuo frontmen grupe Prodigy

Novosti 04.03.2019 14:22
Odlazak legende tehno muzike: Preminuo frontmen grupe Prodigy


Pevač grupe 'The Prodigy' Ket Flint pronađen je mrtav u svojoj kući u ranim jutarnjim satima.- Frontmen grupe ''Prodidži'' Kit Flint umro je u 50. godini, objavio je Independent.

Pevač engleske grupe pronađen je mrtav u svojoj kući u Eseksu. Flint je bio vokal na oba hit singla grupe ''Prodidži'' - "Firestarter" i "Breathe" iz 1996. godine.

Britanski mediji prenose da policija ne smatra njegovu smrt sumnjivim slučajem.

Portparol policije Eseksa izjavio je za "San" da su sa adrese u Nort endu u Eseksu poziv dobili nešto posle osam časova. Iz hitne pomoći kažu da su ga pronašli bez svesti i da su mogli samo da konstatuju smrt.

"Proglašena je smrt na licu mesta. Njegova najbliža rodbina je obaveštena", navela je policija.

''Prodidži'' je jedna od retkih grupa koja je uspela da stekne svetsku popularnost iako je ponikla iz britanske andergraund rejv scene početkom 90-ih godina prošlog veka.

Kit je postao "ikona" britanske muzičke scene zahvaljujući energičnim nastupima i upadljivom izgledu sa specifičnom frizurom i mnoštvom tetovaža i pirsinga.

Odlazak legende tehno muzike: Preminuo frontmen grupe Prodigy

Flint je rođen 17. septembra 1969. godine u naselju Redbridž u istočnom delu Londona, a kao dete se preselio u Eseks.

Bio je u vezi sa TV voditeljkom Gejl Porter 90-ih godina, a kasnije se oženio sa Japankom Majumi Kaj. Poslednjih godina povukao se u provinciju u Eseksu gde je do 2017. bio vlasnik paba.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak