Modna kuća 'Gap' zatvara 230 prodavnica u svetu

Politika 04.03.2019 13:51
Modna kuća 'Gap' zatvara 230 prodavnica u svetu


Modna kuća 'Gap' najavila je zatvaranje 230 prodavnica u svetu u naredne dve godine, jer počinje sa restrukturiranjem s ciljem 'revitalizacije' poslovanja.Saopšteno je i da će „Gap” biti podeljen u dve nezavisne kompanije koje će zasebno biti listirane na berzi, od kojih će se jedna zvati „Old Nevi”, dok druga tek treba da dobije ime, a obuhvataće brendove „Gap”, „Banana Republik”, „Intermix” i brendove „Atleta” i „Hil Siti”, prenosi Si-En-Bi-Si.

Transakcija bi trebalo da bude završena u 2020. godini.

Predstavljanje plana restrukturiranja poslovanja je usledilo nakon razočaravajućeg izveštaja o prodaji „Gap-a” u četvrtom kvartalu završenom 2. februara, koja je pala na 4,62 milijarde dolara sa 4,78 milijardi dolara iz istog perioda prošle godine, prenosi Tanjug.

Neto dobit je, međutim, nadmašila procene analitičara, zahvaljujući skoku na 276 miliona dolara sa 205 miliona dolara iz istog kvartala 2018. godine.

„Gap” je saopštio i da će najveći broj prodavnica biti zatvoren u Severnoj Americi, kao i da je već zatvoreno 55 istoimenih trgovina, što znači da „Gap” trenutno na svetskom nivou broji 742 prodavnice.

To je deo strategije „revitalizacije” brenda, te ostvarivanja veće prodaje putem interneta, koja bi, prema očekivanjima kompanije, trebalo da dostigne 40 posto ukupnih prihoda.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak