Ivana Španović: Nisam sumnjala nijednog momenta

RTS 04.03.2019 11:37
Ivana Španović: Nisam sumnjala nijednog momenta


Trostruka uzastupna šampionka Evrope Ivana Španović sumirala je utiske posle zlatne medalje u Glazgovu.Niko nema trostruku uzastupnu šampionku Evrope, samo Srbija, zahvaljujući kraljici "kraljice sportova" - Ivani Španović.

"Ovo je nešto po šta smo se spremali, po šta sam došla. Bila bih razočarana i tužna da nisam uspela. Nisam sumnjala ni jednog momenta i stvarno sam srećna", rekla je Španovićeva.

Ivana je u petoj seriji skočila 6.99 i preuzela prvo mesto.

"Malo mi je žao što drugačije nisam skakala. Ali dobro, fali mi rutina, vratila sam se posle povrede... Zlato je tu, a rezultat nije toliko u fokusu koliko zlato", rekla je Ivana.

Španovićeva je izjednačila rekord legendarne Hajke Draksler sa trećom titulom šampiona Evrope u nizu.

"Ova pobeda ima posebnu težinu, jer sam na još jedan način ušla u istoriju... Ovo je 11. medalja sa velikih takmičenja, ponosna sam na svoj tim, što su tu, što radimo na najbolji mogući način, što je mnogo ljubavi, pažnje i energije utkano u svaku medalju... To je naš uspeh", zaključila je Španovićeva.

Trener za velike uspehe, Goran Obradović, sa Ivanom je osvojio treću uzastopnu zlatnu medalju na Evropskim dvoranskim prvenstvima, ali je imao i veliku ulogu u pohodu na bronzanu medalju Strahinje Jovančevića.

"Dan je počeo zaista neverovatno... Jedno od najvećih iznenađenja ovde u Glazgovu je bio Strahinja Jovančević. Pohvalio bih njegovog trenera i oca Miliju Jovančevića, koji je odradio neverovatan posao... Strahinja je pokazao da će u budućnosti biti vrhunski skakač udalj",rekao je Obradović.

On je priznao da u početku nije sve išlo kako su planirali.

"Što se tiče popodnevnog programa i Ivane Španović, nije sve krenulo kako smo se nadali, ali i to je sastavni deo sporta, šest serija postoji, to je borba... Videli ste da je Ivana uspela u petoj seriji da ispravi greške iz prethodnih skokova i skoči 6.99, najbolji rezultat u svetu ove godine", rekao je Obradović.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak