Apsolutna vladarka Evrope - novo zlato za Ivanu Španović

N1info 02.03.2019 21:29
Apsolutna vladarka Evrope - novo zlato za Ivanu Španović


Ivana Španović je nova-stara šampionaka Evrope! Naša sjajna atletičarka je potvrdila dominaciju u Evropi i treći put zaredom osvojila dvoransku titulu najbolje skakačice u dalj na Starom kontinentu!Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je treće uzastopno zlato na Evropskom dvoranskom prvenstvu u skoku u dalj, pošto je u finalu kontinentalnog šampionata u Glazgovu skokom od 6.99m došla do najsjajnijeg odličja.

Španovićeva, koja je najbolja na EP u dvorani bila 2017. u Beogradu i  2015. u Pragu, do novog velikog uspeha stigla je skokom u petoj seriji.

Na taj način, ona je postala prva atletičarka od Haike Drehsler koja je nanizala tri zlata na Evropskim dvoranskim prvenstvima, a ujedno je izjednačila i najbolji rezultat u sezoni, koji je do sad pripadao Nemici Malaiki Mihambo.

Srpkinja je iza sebe u Glazgovu ostavila Beloruskinju Nastasiju Mirončik-Ivanovu, koja je od prve serije bila vodeća sa 6.93. Beloruskinja je imala dve prilike da nadmaši skok Španovićeve, ali je i u petoj i u šestoj seriji prestupila. Bronza je pripala Ukrajinki Marini Beh-Romančuk, koja je skočila 6.84.

Ivana Španović 

Ivana je imala regularan skok u svih pet serija. U prvoj je ostvarila 6.90, u drugoj 6.72, u trećoj 6.80, a u četvrtoj 6.78. Ispostavilo se da je to bila samo najava za ono što je usledilo u petoj seriji, kad je došla do zlatnog odličja.

U šestoj seriji nije ni skakala, zbog pomenutog prestupa Mirončik-Ivanove.

Na pozicijama od četvrtog do osmog mesta našle su se Malaika Mihambo (6.84), Alina Rotaru (6.64), Tanja Vičencino (6.58), Abigejl Irpozuru (6.50) i Kostina Jusko Florentina (6.49).

Pobedom Španovićeve stavljena je potvrda na sjajan dan za srpsku atletiku u najvećem gradu Škotske, pošto je nešto ranije Strahinja Jovančević osvojio bronzu u istoj kategoriji.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak