Vesić: Vrh SNS je za izbore, ali će predsednik preseći

RTV 04.03.2019 11:06
Vesić: Vrh SNS je za izbore, ali će predsednik preseći


Rukovodstvo SNS se zalaže za parlamentarne izbore, jer mislimo da ćemo ostvariti odličan rezultat, a da li će izbori biti raspisani zavisi od predsednika, koji na predlog premijera raspušta skupštinu, izjavio je član Predsedništva SNS Goran Vesić."Predsednik će doneti odluku zavisno do ekonomske situacije i rešavanja kosovskog pitanja. Za mesec dana ulazimo u godinu pred izbore, tako da kada god budu bili raspisani, 12 meseci ili dva meseca pre poslednjeg termina, oni će biti redovni parlamentarni izbori", rekao je Vesić za Blic.

On podseća da će se naredni izbori održati pod istim uslovima i pravilima koji su važili i od 2012.

"I tu se ništa nije promenilo i ne vidim ni jedan razlog za bojkot izbora. Za razliku od Tadića, mi ne menjamo izborne uslove", kazao je funkcioner SNS.

Oni što najavljuje bojkot, kaže Vesić, odavno su već u bojkotu.

"Prošlog decembra bojkotovali su izbore u tri od četiri opštine. Kao da su bili različiti izborni uslovi u tim opštinama. Nego nisu uspeli da sakupe dovoljan broj kandidata ni potpisa. Plaše se izbora kao đavo krsta", rekao je Vesić.

On je naveo da ne vidi razlog za proteste, kao što ne vidi nijedan opravdan zahtev.

"Traže da predsednik Vučić podnese ostavku, a neće izbore koji im se nude. Ako misle da su većina treba da izađu, pa da pobede ako ih narod hoće. Ali znaju oni da bi na tim izborima izgubili i zato ih neće", kazao je Vesić.

Prema njegovim rečima, ima tu i građana koji imaju i opravdane razloge za nezadovoljstvo, ali ih zloupotrebljavaju Dragan Đilas ili Vuk Jeremić, koji bi nekako da se preko njih dokopaju vlasti.

"A šta znaju pokazali su dok su vladali i zato gube na svim izborima", rekao je Vesić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak