Pariz i Beograd u Cirihu, veče za nezaborav

RTS 03.03.2019 17:47
Pariz i Beograd u Cirihu, veče za nezaborav


Srpski kulturni centar Vil (Švajcarska) i Radio Krug, zajedno sa Singi artom i Mondo kultom, organizovali su 23. februara druženje sa našim vrsnim umetnicima, Petrom Gojkovićem iz Pariza i Biljom Krstić i bendom Bistrik iz Beograda.Petar Gojković, koji u Parizu dugi niz godina čuva kulturnu baštinu našeg naroda, Beograd pamti po mnogim muzičkim dostignućima. Zajedno sa svojim prijateljima i bendom Svilen konac - napisao je istoriju starogradske muzike.              

Bilja Krstić je etno pesme i njen prepoznatljiv zvuk pronela po čitavom svetu, približila staru melodiju Srbije današnjem vremenu.

Blagoje Pekmezović, Blagojče i Borivoj Knežević, Boba, vrhunski muzičari iz Svilenog konca, pratili su mnoga velika imena naše scene. Dragomir Stanojević Miki, muzički urednik Radio Beograda 1, ali i muzički urednik Bistrika, benda koji nas svuda po svetu predstavlja zajedno sa Biljom Krstić, takođe je pisao istoriju muzike u Srbiji.

Gosti su prošetali Cirihom, a uveče, u prostorijama Srpskog kulturnog centra u Vilu održano je veče za pamćenje. Posetioci su došli iz cele Švajcarske, neki čak iz Austrije i Nemačke. Tokom celog koncerta, i publika je učestvovala zajedno sa izvođačima. Na kraju koncerta umetnicima se na sceni pridružila i Danijela Bjelica, sopran.             

Predsednik Srpskog kulturnog centra Vil, Dragan Vasiljević zajedno sa sekretarom Društva, Draganom Zimonjić, uručili su gostima zahvalnice i cveće, a Radio Krug je na poklon dobio ce-de Bilje Krstić i Bistrika.

Radio Krug je sve zabeležio, a program je vodila Violeta Aleksić. Nakon oficijalnog dela programa goste je zabavljao pesmom Dejan Zorić, kome su se pridružile Danijela Bjelica i Božica Boba Nedeljković.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak