Spavaća soba kao oaza mira

Novosti 03.03.2019 17:43
Spavaća soba kao oaza mira


Na plafonske grede konopcima zakačite saksije sa cvećem, to će dati dinamičnu notu najličnijem kutku doma. Ako vam je spavaća soba mala, kreveti bi trebalo da budu što jednostavnije formeU nju se zavučemo kad god poželimo da se sklonimo od sveta, napunimo baterije i odsanjamo najlepše snove. Iako nije izložena pogledima, spavaća soba govori o našem stilu i trebalo bi da bude što udobnija, da bismo se u njoj osećali potpuno opušteno i ušuškano. Ukoliko želite nešto da promenite u ovom veoma ličnom kutku, evo nekoliko ideja.

Okrečite plafon u nebo plavu boju, a na zidove stavite tapete koje imitiraju kamen. Krevet pokrijte velikim vunenim prekrivačem, a, kao kontrast, na njega poređajte satenske ukrasne jastuke. Umesto noćnog stočića postavite neobičnu stolicu i na nju stavite biljku. Cveće će uneti živost u spavaću sobu, a sličan efekat možete postići i ako se poigrate bojama. Tako vam tapete mogu biti cvetne, kao i abažur na lampi, a jastuci u pastelnim tonovima. Prozorska okna možete da ofarbate u tirkiznu boju, pa će vam svaki pogled kroz njih delovati kao da je upućen sa terase na moru.

Ukoliko vam je soba mala, iznad kreveta možete da postavite veliko ogledalo, što će vizuelno povećati prostor. Takođe, na plafon stavite drvene grede, a na njih svetla. To će prostoriji dati topao, romantičan izgled. Ako se odlučite za tu varijantu, umesto zavesa možete da koristite roletne od trske, a na pod stavite lagane, svilene ćilime, što će sobi dati prirodan izgled. Možete i da, na plafonske grede, konopcima zakačite saksije sa cvećem, što će doneti originalnu, dinamičnu notu u vaš kutak.

Ukoliko nemate dovoljno prostora u stanu da biste odvojili dečju sobu od spavaće, postoji neobično, ali veoma lepo rešenje za to. Iznad vašeg bračnog kreveta postavite ležaj, poput galerije, na kom će moći da spava vaše čedo. Tako nećete morati da se rasanjujete prilikom noćnog obilaska deteta.

Ako više volite minimalizam, a želite da i u njemu zadržite modernost, u spavaću sobu postavite samo bračni krevet, sa svake strane stavite noćni stočić ravnih linija, sa dve fioke i na bočni zid komodu, istog dizajna i boja. Trudite se da sve vreme koristite samo dve boje, recimo braon i belu, a zidove možete da okrečite u nešto svetliju boju lavande. Parket nemojte pokrivati i opterećivati tepisima, već na njemu držite prostirku od kravlje kože, sa istom kombinacijom boja koja se nalazi na nameštaju.

Spavaća soba kao oaza mira

Još jedna caka će vam pomoći ukoliko imate manji stan, a veliku spavaću sobu. Jedan njen deo, po mogućnosti onaj do prozora, možete da ogradite zavesom od teškog pliša, postavljenom u obliku luka. Iza nje stavite sto sa stolicama za kafenisanje sa prijateljima, ili radni sto. Zavesa može biti u dve boje - jedna će biti okrenuta ka spavaćoj sobi, a druga ka dnevnom boravku unutar nje.

Spavaća soba kao oaza mira

Savet plus: Ako vam je spavaća soba mala, kreveti bi trebalo da budu što jednostavnije forme, u dimenzijama dušeka, bez stranica ili uzglavlja. Iznad kreveta postavite police, a iznad njih možete da ugradite i osvetljenje. Ispod kreveta postavite klizne fioke, u koje ćete odlagati posteljinu. Što se tiče boja, koristite belu ili krem.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak