Rešena misterija stravičnog ubistva u Somboru: Nebojša je likvidiran zbog duga, zakačio se sa opasnim ljudima

Telegraf 03.03.2019 12:57
Rešena misterija stravičnog ubistva u Somboru: Nebojša je likvidiran zbog duga, zakačio se sa opasnim ljudima


Nebojša Karan ranije nije povezivan sa sumnjivim grupama, a jedino je privođen zbog tuče u jednom lokaluU istrazi ubistva Nebojše Karana (26) iz Sombora, koji je nakon 18 dana potrage nađen mrtav u bašti salaša na putu Sombor - Subotica i to sa dve rane nastale mecima iz vatrenog oružja, policija je došla do saznanja da je mladić dugovao novac dilerima droge.

Karan je, kako saznaje Blic, već duže vreme koristio drogu i navodno je dugovao onima koji su ga snabdevali. Neke informacije ukazuju da je čak od zelenaša pozajmljivao novac da bi platio za svoj porok.

- Iako njegova okolina tvrdi da nije bio povezan sa ljudima iz kriminogene sredine, naša saznanja ukazuju da je bio zavisnik. Sumnjamo da iza njegovog ubistva stoje oni od kojih je pozajmio novac da bi platio drogu ili diler kome je dugovao veliku sumu za "potrošenu robu" - kaže sagovornik upoznat sa istragom.

Nebojša Karan, prema saznanjima ovog lista, ranije nije povezivan sa narko - miljeom Sombora, a jedino je privođen zbog tuče u jednom lokalu.

Mladiću se izgubio svaki trag 9. februara oko 20 sati, kada je nakon kratkog poziva, izašao iz porodične kuće bez mobilnog telefona. Njegov brat i otac bili su kod kuće, ali su čuli samo zatvaranje ulaznih vrata, misleći da je Nebojša izašao napolje.

Međutim, posumnjali su da nešto nije u redu kada su shvatili da on nije poneo svoj mobilni telefon i nestanak su prijavili policiji. Prema rečima njegove majke Radmile "njen sin nikada ne ode nigde ni na 15 minuta, osim ako ode do kapije u dvorištu, a da se ne javi i telefon je uvek imao sobom".

Nestalog mladića tražila je i šira familija, komšije i njegovi školski drugovi. Niko u porodici i njegovom okruženju nije posumnjao da je Nebojša mogao da bude povezan sa kriminogenom sredinom. Njegova majka tvrdi da su u porodici vladali normalni odnosi, a da je njen sin vodio miran život.

Ubijen mladić: Nebojša Karan
Ubijen mladić: Nebojša Karan

Baš na dan nestanka, kum mu je javio da je dobio kumče. Završio je srednju školu, položio vozački ispit i upisao kurs engleskog jezika. Iako su se tokom istrage ljudi javljali policiji sa nekim informacijama, nijedna nije dala rezultate. Majka ne smatra da su bile lažne, već da jednostavno nisu dovele do razrešenja.

Telo Nebojše Karana nakon 18 dana, pronađeno je na napuštenom salašu, kilometar od porodične kuće sa prostrelnim ranama, u glavu i stomak.

Prema nezvaničnim informacijama, mladić je upucan pre otprilike dve nedelje, utvrdili su mrtvozornici na osnovu rana koje su zatekli na beživotnom telu 26-godišnjaka.

Porodica je nakon njegovog nestanka proverila sve telefonske brojeve, ali nisu dobili nove informacije o njihovom sinu i bratu.

Kako je njegova majka ranije izjavila ne sumnja ni na koga, "kada listam njegov telefon svi su mi u imeniku dobri, a onda na mah mislim drugačije".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak