Sanders počeo kampanju – 'napadom' na Trampa

B92 03.03.2019 12:27
Sanders počeo kampanju – 'napadom' na Trampa


Senator Berni Sanders (77) pokrenuo je kampanju za kandidata Demokratske stranke za predsedničke izbore 2020. godineSanders je govorio o pohlepi koorporativnog sveta i obećao da će "osloboditi političku revoluciju".

On je, govoreći na skupu u Bruklinu, nazvao aktuelnog predsednika SAD "najopasnijim predsednikom" u novijoj istoriji Sjedinjenih Američkih Država, prenosi BBC.

Sanders je ocenio da bi njegova vlast ujedinila ljude, napao pohlepnu "klasu milijardera" i obećao da će se boriti za ekonomsku, socijalnu, rasnu i ekološku pravdu.

Tokom svog govora on je napravio poređenje između sebe i Trampa, rekavši da on "nije imao oca koji mu je dao milione dolara da izgradi luksuzni soliter, kazina i kantri klubove.

"Ali dobio sam nešto vrednije - model oca koji je imao neverovatnu hrabrost da pređe okean, bez novca u džepu, i da započne bolji život", rekao je Sanders.

Sanders je odrastao kao sin jevrejskog doseljenika koji je radio kao moler, dok je, navodi BBC, Tramp rođen isto u Njujorku, ali kao sin bogatog trgovca nekretninama.

Sanders je 2016. godine izgubio trku u Demokratskoj stranci od Hilari Klinton.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak