Kina uspostavlja of šor zonu slobodne trgovine

B92 03.03.2019 12:15
Kina uspostavlja of šor zonu slobodne trgovine


Nacionalno of šor trgovinsko pilot područje biće uspostavljeno u Zoni ekonomskog razvoja Jangpu (EDZ) u provinciji Hainan u južnoj Kini.Očekuje se da će ovo olakšati upravljanje ulazom i izlazom iz ove oblasti, rekao je upravni odbor EDZ-a.

Jangpu EDZ je zona slobodne trgovine, ima povoljan geografski položaj i veliki transportni sistem. Odobrena je da bude razvojna zona na državnom nivou 1992. godine i počela je sa radom godinu dana kasnije.

Nova of šor oblast promovisaće politike olakšavanja investicija u oblastima kao što su trgovina, finansije i lokalna valuta. U zoni će se nalaziti domaći i međunarodni centar za snabdevanje i prekogranični logistički kanal.

Da bi se dodatno olakšala međunarodna trgovina, usluga "jednog prozora" će biti implementirana u području luke. Vreme čišćenja luke biće znatno smanjeno kako bi se zadovoljili međunarodni standardi.

Hainan ima bogate resurse nafte i prirodnog gasa, kao i gume, morske soli, kvarcnog peska, gvožđa. Vlasti planiraju da razviju međunarodnu plovidbu smanjujući kvote za izvoz nafte.

Ove godine žele da izgrade i novi brodski čvor u Jangpuu za međunarodnu trgovinu kopnom i morem. Spoljnotrgovinski putevi će biti otvoreni od Jangpua do jugoistočne Azije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak